fbpx

Vroča čokolada – z njo očaramo prijatelje

Aktualno, D.ecembrska

Prišel je najbolj pravljičen in čaroben mesec.

Vsak dan so bližje decembrski trenutki, ko se zbere razširjena družina, nas obiščejo prijatelji, se okrasi drevo, se kuhajo dobre jedi, posluša božično glasbo, veliko klepeta in sladka s pecivom. Prihaja čas, ko diši po okusnem in sladkem. Lahko rečemo, da je čokolada prava prijateljica decembra.

Okusna in dišeča skodelica vroče čokolade

Za čarobnost v decembru lahko letos poskrbi okusna in dišeča skodelica Maxim Premium vroče čokolade, ki jo po prav posebnem receptu pripravljajo v Ljubljanskih mlekarnah.

Namig: Vročo čokolado segrejte (ne zavrite) do želene temperature.

Preprostost za popoln užitek

Uporaba je preprosta. Pred serviranjem izdelek segrejemo na približno 55 do 60 stopinj Celzija. Med gretjem na štedilniku vročo čokolado neprekinjeno mešamo, da se ne prime posode. Bodimo pozorni, da ne zavre. Prav tako jo dobro premešajmo, če se odločimo za uporabo mikrovalovne pečice.

Gretja vroče čokolade s paro v Ljubljanskih mlekarnah ne priporočajo, saj se na takšen način spremeni konsistenca izdelka.

Hitra pogostitev prijateljev

V decembrskih dneh so druženja še bolj pogosta in še več priložnostnih obiskov. Če nimamo čisto nič drugega v kuhinji, samo vročo čokolado Maxim Premium, bodo naši obisku zagotovo veseli. Preverjeno. In če dodamo še kapljico likerja, bo hiša polna smeha.

RECEPT: VROČA ČOKOLADA S POMARANČO (in viskijem)

Čokoladni liker najenostavneje pripravimo tako, da segrejemo vročo čokolado Maxim Premium in dodamo liker po izbiri. Tudi takšnemu napitku lahko dodamo sladko smetano, ki jo okrasimo s kakavom ali cimetom ter postrežemo v praznični skodelici.

V zlato-rdeči skodelici sem dobila tudi jaz njun najljubši napitek

Ob vstopu v december smo skupaj z otroki kot vsako leto skrbno okrasili jelko in dnevno sobo. Morda smo res malce hitri, a so tako naši zimski večeri še bolj pravljični in polni pričakovanja. Otroka sta navdušeno obešala okraske, lepila slikanice na okna, vsi skupaj smo z verigami drobnih lučk prekrili omare, stene, okna in jelko. Tako smo se znašli v toplem prostoru, kjer smo se dobre volje želeli predvsem družiti in občudovati letošnjo stvaritev. Seveda sem se tudi na to pripravila in kupila vročo čokolado Maxim Premium, ki sem jo rahlo segrela. Otroka sta stepla sladko smetano in v predalu s praznično dekoracijo poiskala rdeč prt, praznični pladenj ter kičaste zlato-rdeče skodelice … Vroča čokolada je bila točno tisto, kar smo si želeli in potrebovali za popoln vstop v decembrsko čarobno pravljico!

Sledite nam

Anja Š.

Maxim premium vroča čokolada kot darilo

Dišeča vroča čokolada je lahko ob prazničnih skodelicah idealno darilo, ko obiščemo prijatelje in sorodnike. Izjemno veseli je bodo otroci in sladkosnedi, ki si decembra dovolijo sladke pregrehe.

Maxim Premium, malce ruma za aromo, smetana za okras in cimet za srečo

“Res nisem nikoli znala pripraviti dobre vroče čokolade. Vedno se mi je ali zažgala ali pa se ni enakomerno stopila. Včasih je bila pregosta, drugič preveč redka. Do sedaj! Po navodilih sem si segrela Maxim Premium, dodala malce ruma za aromo, sladke smetane za okras in ščepec cimeta za srečo. Zelo okusno je bilo. Zvečer, ob krušni peči, ob medli svetlobi sem poslušala glasbo, srkala vročo čokolado in se popolnoma prepustila užitku. Nikar mi ne zavidajte, posnemajte me. “

Anja V.

Vroča čokolada Maxim Premium lahko zadiši že zjutraj

Poleg prazničnega druženja lahko vroča čokolada nadomesti jutranje tople napitke. Že zaradi vonja po sladkem bodo družinski člani zagotovo raje vstali.


Sledite nam


RSS Ustavi se!