fbpx

Biseri Karibov: MEHIKA

Novice

Tretja največja država Latinske Amerike je mešanica ameriško indijanske in španske kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov … in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem. Glavno mesto Mexico City leži na 2240 m nadmorske višine in je s 25 milijoni prebivalcev eno izmed največjih mest na svetu. Na drugi strani pa […]

Tretja največja država Latinske Amerike je mešanica ameriško indijanske in španske kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov … in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem.

Glavno mesto Mexico City leži na 2240 m nadmorske višine in je s 25 milijoni prebivalcev eno izmed največjih mest na svetu. Na drugi strani pa se ta zibelka starih srednjeameriških civilizacij lahko pohvali s svojo raznoliko pokrajino: od štirih puščav preko gorskih verig, vulkanov, tropskih gozdov, kaktusov  do neskončnih peščenih obal ob Tihem oceanu in Karibskem morju. Mehika je idealna dežela za aktivni dopust, kjer boste lahko uživali v bogati zapuščini predkolubovskih kultur, spoznavali očarljivost Indijancev, raziskovali kolonialna mesta in se sprostili na sanjskih plažah ob Karibskem morju. Pridružite se domačinom, ki se strastno predajajo plesu in glasbi marjačijev in tudi vi doživite toplino Mehike.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.