fbpx

Biseri Karibov: MEHIKA

Novice

Tretja največja država Latinske Amerike je mešanica ameriško indijanske in španske kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov … in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem. Glavno mesto Mexico City leži na 2240 m nadmorske višine in je s 25 milijoni prebivalcev eno izmed največjih mest na svetu. Na drugi strani pa […]

Tretja največja država Latinske Amerike je mešanica ameriško indijanske in španske kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov … in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem.

Glavno mesto Mexico City leži na 2240 m nadmorske višine in je s 25 milijoni prebivalcev eno izmed največjih mest na svetu. Na drugi strani pa se ta zibelka starih srednjeameriških civilizacij lahko pohvali s svojo raznoliko pokrajino: od štirih puščav preko gorskih verig, vulkanov, tropskih gozdov, kaktusov  do neskončnih peščenih obal ob Tihem oceanu in Karibskem morju. Mehika je idealna dežela za aktivni dopust, kjer boste lahko uživali v bogati zapuščini predkolubovskih kultur, spoznavali očarljivost Indijancev, raziskovali kolonialna mesta in se sprostili na sanjskih plažah ob Karibskem morju. Pridružite se domačinom, ki se strastno predajajo plesu in glasbi marjačijev in tudi vi doživite toplino Mehike.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!