fbpx

Biseri Karibov: MEHIKA

Novice

Tretja največja država Latinske Amerike je mešanica ameriško indijanske in španske kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov … in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem. Glavno mesto Mexico City leži na 2240 m nadmorske višine in je s 25 milijoni prebivalcev eno izmed največjih mest na svetu. Na drugi strani pa […]

Tretja največja država Latinske Amerike je mešanica ameriško indijanske in španske kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov … in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem.

Glavno mesto Mexico City leži na 2240 m nadmorske višine in je s 25 milijoni prebivalcev eno izmed največjih mest na svetu. Na drugi strani pa se ta zibelka starih srednjeameriških civilizacij lahko pohvali s svojo raznoliko pokrajino: od štirih puščav preko gorskih verig, vulkanov, tropskih gozdov, kaktusov  do neskončnih peščenih obal ob Tihem oceanu in Karibskem morju. Mehika je idealna dežela za aktivni dopust, kjer boste lahko uživali v bogati zapuščini predkolubovskih kultur, spoznavali očarljivost Indijancev, raziskovali kolonialna mesta in se sprostili na sanjskih plažah ob Karibskem morju. Pridružite se domačinom, ki se strastno predajajo plesu in glasbi marjačijev in tudi vi doživite toplino Mehike.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.