fbpx

Bratislava – mešanica tradicije, arhitekture, umetnosti in nočnega življenja

Mesta

Petrzalka – največji komunistični blok v centralni Evropi se nahaja v samem srcu Bratislave.

Bratislava: Skozi staro srednjeveško jedro se vijejo ozke dolge ulice, ob Donavi se dviga grajski grič s pogledom na mesto z okolico, na ogled so postavljene številne cerkvice. Staro mestno središče se razteza med dvema trgoma – Hlavne namestie (glavni trg) in Hviezdoslavovo namestie (trg Hviezdoslav, poimenovan po slavnem slovaškem pesniku). V komunističnem slogu grajene stavbe kot duh preteklosti so posejane po na novo zgrajenih delih mesta. Petrzalka – največji komunistični blok v centralni Evropi se nahaja v samem srcu Bratislave. Vse bolj proti vzhodu nas spremljajo pašniki, kmetije in vinske trte, ki se s pokrajino spremenijo v simpatične vasice.

Mikamaka::trv: “Bratislava je ful lepo mesto, pogledat si je treba grad, staro mestno jedro, pa seveda morate iti v razgledni stolp nad mostom. Slovaki so zelo prijazni, čeprav se sploh fantje radi lepijo na punce, ki ponoči same hodijo naokoli. V centru je velika veleblagovnica, ki pa se ne spomnim imena, cene hrane so podobne našim. Poskusit je treba njihove sire, na katere so zelo ponosni. Kar se hrane v restavracijah tiče so cene podobne kot pri nas ali pa višje, ker je to le glavno mesto. Poskusite brinzove halušky (mislim da se tako napiše). Brinza je njihov tradicionalni sir.”

bratislava-1324693_1920

bratislava-1324684_1920

sculpture-1007990_1920

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.