Odštekani kraji za obisk v letu 2016

Potovanja

Odštekani kraji za obisk v letu 2016

Rudnik soli, Turda, Romunija

Če bi bil Walt Disney škrat iz kakšnega drugega obdobja, bi njegov tematski park verjetno izgledal kot rudnik Turda. Ta surrealistična atrakcija na dnu rudnika soli izgleda kot mešanica futuristične čudežne dežele in industrijskega podzemlja.

article-image

Otok Munecas, Mexico City, Mehika

Na stotine zavrženih, obglavljenih in razpadajočih lutk je razporejenih po osamljenem otoku z namenom pomiriti duh majhne deklice, ki je utonila v vodnem kanalu. Snov za nočno moro?

Osamljeni grad, Savdska Arabija

Ob prečkanju Savdske Arabije boste srečali v kamnu izklesan košček arhitekture. Qasr al-Farid ali “Osamljeni grad” je iz 1. stoletja v kamen vklesana Nabateanova grobnica.

Temni gozd, Armoy, Severna Irska

Ko se je tunel iz dreves zavit v meglo pojavil v nanizanki Igra prestolov je izgledal preveč fantastično, da bi bilo lahko resnično, pa je. Leži na Severnem Irskem pod imenom Temni gozd.

Kane Kwei mizarstvo, Accra, Gana

Pri mizarstvu Kane Kwei so specializirani v izdelovanju prav posebne opreme; krst v obliki sardin, nogometnih kopačk, banan in taksijev. Nikoli ni prepozno planirati vnaprej.

Wat Rong Khun, Lan Dokmai Tok, Tajska

Budistični tempelj, poznan po svojih skulpturah s stripovskimi junaki in idoli pop kulture, je bil močno poškodovan v potresu leta 2014. Čez nekaj let se je restavracije lotil umetnik Chalermchai Kositpipat, ki pričakuje, da bo delo dokončano v letošnjem letu. Tempelj bo tako znova odprl svoja vrata za obiskovalce, ki se bodo lahko slikali ali naredili selfie s Supermanom ali Budo ob mesečini, ko tempelj izgleda še posebej nadzemeljsko.

Atlas filmski studio, Ouarzazate, Maroko

Napolnjen z replikami rimskega Koloseja, ponaredki egipčanskih grobnic in imitacijo tržnice Srednjega Vzhoda, je filmski studio v pogonu že več kot 3 desetletja. “Maroški Hollywood” je največji filmski studio na svetu, v njem je bil med drugim posnet Gladiator in mnogo mini serij s Kleopatro in mumijami.

Čarobna gorska hišica, Panguipulli, Čile

Hišica, ki je delno slap, delno hotel in delno s človeško pomočjo narejen vulkan leži v džungli Panguipulli v Čile in izgleda kot naravnost iz pravljice. Vstopite po mostu iz vrvi, potem se potopite v vroči kadi iz izdolbenega hloda in preprosto počakate na čudežna bitja.

Kolmanskop, Lüderitz, Namibija

Pred stoletjem je bil Kolmanskop uspešen rudnik diamantov in skupnost v južni Namibijski puščavi s plesnimi dvoranami, kazinoji, bolnišnicami in celo tovarno ledu. Danes je mesto duhov, še zadnji prebivalci so se izselili pred 60 leti, ko so našli večje nahajališče diamantov blizu meje z Južno Afriko. Nekoč hišice v pastelnih barvah, danes prekriva oranžkast pesek.

Arktični rezort, Kakslauttanen, Finska

Ledeni igluji izgledajo zelo rustično. Če želite ujeti Polarni sij, so prijetno ogrevani ledeni igluji v arktičnem hotelu več kot primerno mesto. Čeprav morda izgleda kot zadnja sled človeštva po koncu ledene dobe, gre za enega najluksurnejših hotelov na svetu.

Vir: http://www.atlasobscura.com/articles/the-44-most-wondrous-places-to-visit-in-2016?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_850737

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.