fbpx

Britanski turisti ustvarjajo deficit

Novice

Po britanskih raziskavah britanski turisti veliko več potrošijo v tujini kot tuji turisti potrošijo v Veliki Britaniji. Za vsak funt, ki ga tujci potrošijo v  Veliki Britaniji, Britanci potrošijo 2,30 funta v tujini. Tak deficit je po mnenju nekaterih posledica dragega življenja na Otoku, kjer je treba za povprečne storitve odšteti veliko denarja. Na to […]

Po britanskih raziskavah britanski turisti veliko več potrošijo v tujini kot tuji turisti potrošijo v Veliki Britaniji. Za vsak funt, ki ga tujci potrošijo v  Veliki Britaniji, Britanci potrošijo 2,30 funta v tujini.

Tak deficit je po mnenju nekaterih posledica dragega življenja na Otoku, kjer je treba za povprečne storitve odšteti veliko denarja. Na to so Britanci še posebej občutljivi, zato njihovo  trošenje v tujini vzpodbuja predvsem tisto, čemur sami rečejo “good value for money”, ko za relativno malo denarja dobijo zelo dobro storitev. Turistični delavci menijo, da tak deficit ni nič nenavadnega za razvite in stabilne ekonomije, kjer imajo ljudje visok standard in veliko možnosti za potovanja. Enako stanje je po njihovih besedah npr. Tudi v Nemčiji.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!