fbpx

Savin turizem se širi v SV Slovenijo

Novice

S ciljem uresničevanja razvojne strategije v dejavnosti Turizem, Sava, d.d. namerava postati večinski lastnik v družbi Terme 3000, d.d., najbolj urejenem zdravilišču v Sloveniji. Nakup Term 3000, d.d. bo predstavljal nadaljnji velik korak k uresničitvi projekta “Panonske Terme”, ki se bo v nadaljevanju zaokrožil z nakupom družbe Radenska – Zdravilišče Radenci, d.o.o. s strani družbe […]

S ciljem uresničevanja razvojne strategije v dejavnosti Turizem, Sava, d.d. namerava postati večinski lastnik v družbi Terme 3000, d.d., najbolj urejenem zdravilišču v Sloveniji.

Nakup Term 3000, d.d. bo predstavljal nadaljnji velik korak k uresničitvi projekta “Panonske Terme”, ki se bo v nadaljevanju zaokrožil z nakupom družbe Radenska – Zdravilišče Radenci, d.o.o. s strani družbe Terme 3000, d.d., ki jo bo v ta namen dokapitalizirala Sava, d.d..

Investicija Save, d.d. v nakup večinskega deleža družbe Terme3000 d.d. in uresničevanje nadaljnjih naložbenih načrtov za zaokrožitev Panonskih Term bo znašala skupaj 10 milijard tolarjev, ocenjena vrednost dodatnih investicij v razvojne programe pa znaša okoli 8 milijard tolarjev. Poslovna skupina Sava je vstopila v turizem v letu 1998 z nakupom 40 odstotnega deleža v podjetju Turizemin rekreacija Bled p.o., sedanjem Golf in Kamp Bled d.d.. Kasneje je ta delež povečala  in v letu 2000 pridobila tudi večinski  delež v podjetju Grand Hotel Toplice Bled d.o.o.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!