fbpx

Bukovniško jezero

Aktivnosti, Toplice, Zanimivosti

Okoli jezera poteka gozdna učna pot s 6 informacijskimi tablami. Je nezahtevna in dolga približno 1700 m. Začne se ob gozdni cesti nad ribiško kočo.

Ste se odločili, da letos med počitnicami obiščete Prekmurje? Nasvet za dobro se imet!

V Prekmurju na jugovzhodu Goričkega se nahaja Bukovniško jezero. Je akumulacijsko jezero s površino 8 ha in povprečno globino 2 m. Nastalo je kot protipoplavni ukrep in črpališče vode za namakanje polj, kasneje pa so njegovo stoječo vodo izkoristili za ribogojništvo in ribolov. Ob njem so našle prebivališče različne ptice, celo netopirji in druge manjše vrste kot so pajki in raki. Če imamo srečo lahko vidimo tudi lisico ali jelena. Odlično uspevajo vodne rastline in gobe, ki v sezoni razveseljujejo gobarske navdušence.

1

vir: www.bukovniskojezero.si

Okoli jezera poteka gozdna učna pot s 6 informacijskimi tablami. Je nezahtevna in dolga približno 1700 m. Začne se ob gozdni cesti nad ribiško kočo in poteka krožno skozi gozd do jezera in nazaj do izhodišča.

Jezero obdaja bukov gozd, ki v poletnih mesecih nudi prijetno senco, možnost sprehodov, kampiranja in piknikov. Prepojen je z energijami, ki pomirjajo in sproščajo. Ni naključje, da na hribu ob jezeru stoji kapelica Sv. Vida, pred katero so radiestezisti odkrili, da se križata dve črti moči in na njenem območju označili 26 energijskih točk. Že po slabe pol ure zadrževanja na tem območju se namreč pričnejo sproščati blokade in vzpostavljati se začne bolj uravnotežen pretok energij skozi telo. Sprostimo se in napolnimo z novimi močmi.

5

vir: www.bukovniskojezero.si

V njeni bližini čez vse leto enakomerno izvira zdravilni studenec z istim imenom. S hladno vodo si ljudje umivajo obraz, izpirajo oči ali se odžejajo. Pravijo, da ima voda iz izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. Sv. Vid pri nas velja za zaščitnika oči. Njegove cerkve ali kapele so praviloma zgrajene na višjih legah, zato da Vid “lahko vse vidi”.

Za več informacij obiščite: http://www.bukovniskojezero.si/

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!