fbpx

Cancun: Umetnost pod vodo

Aktualno, Zanimivosti

Bi se potopili v muzej?

Podvodni muzej sodobne umetnosti MUSA (Museo Subacuático de Arte) se nahaja v vodah med Cancunom, Isla Mujeres in Punta Nizuc. Avtorji projekta so Jaime González Cano, direktor narodnega morskega parka, Roberto Díaz Abraham, predsednik Cancunskega pomorskega združenja in angleški kipar Jason deCaires Taylor. Muzej obsega 500 skulptur v naravni velikosti in je eden največjih in najambicioznejših podvodnih umetnih znamenitosti na svetu.

Muzej skuša predstaviti medsebojno interakcijo med umetnostjo in okoljsko znanostjo ter tvori del kompleksne grebenaste strukture podvodnega sveta. Vsi kipi so pritrjeni na morsko dno in narejeni iz posebnih materialov za promocijo koralnega življenja. Razstavni eksponati se raztezajo na 420 m2 nerodovitne podlage in tehtajo več kot 200 ton.

črna ovca: “Drugače pa je Mehika ogrooomna in dobro splaniraj, kaj te zanima. V dveh mesecih sem prekrižarila celo, ampak to je dostikrat pomenilo nočne vožnje, da sem prihranila čas. Sistem avtobusov je mega, imaš različne razrede, temu primerne cene. Vse skupaj ni poceni, ampak vredno. Sploh hrana:) Ne daj se preveč ustrahovati, hrana na ulici je super.”

inertia-underwater-sculpture-jason-decaires-taylor
jason-decaires-taylor-the-anchors-underwater-sculpture
anthropocene-underwater-sculpture-jason-decaires-taylor
Več informacij, vir besedila in fotografij: Musa,
Pixabay, Stockpholio
Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.