fbpx

Cancun: Umetnost pod vodo

Aktualno, Zanimivosti

Bi se potopili v muzej?

Podvodni muzej sodobne umetnosti MUSA (Museo Subacuático de Arte) se nahaja v vodah med Cancunom, Isla Mujeres in Punta Nizuc. Avtorji projekta so Jaime González Cano, direktor narodnega morskega parka, Roberto Díaz Abraham, predsednik Cancunskega pomorskega združenja in angleški kipar Jason deCaires Taylor. Muzej obsega 500 skulptur v naravni velikosti in je eden največjih in najambicioznejših podvodnih umetnih znamenitosti na svetu.

Muzej skuša predstaviti medsebojno interakcijo med umetnostjo in okoljsko znanostjo ter tvori del kompleksne grebenaste strukture podvodnega sveta. Vsi kipi so pritrjeni na morsko dno in narejeni iz posebnih materialov za promocijo koralnega življenja. Razstavni eksponati se raztezajo na 420 m2 nerodovitne podlage in tehtajo več kot 200 ton.

črna ovca: “Drugače pa je Mehika ogrooomna in dobro splaniraj, kaj te zanima. V dveh mesecih sem prekrižarila celo, ampak to je dostikrat pomenilo nočne vožnje, da sem prihranila čas. Sistem avtobusov je mega, imaš različne razrede, temu primerne cene. Vse skupaj ni poceni, ampak vredno. Sploh hrana:) Ne daj se preveč ustrahovati, hrana na ulici je super.”

inertia-underwater-sculpture-jason-decaires-taylor
jason-decaires-taylor-the-anchors-underwater-sculpture
anthropocene-underwater-sculpture-jason-decaires-taylor
Več informacij, vir besedila in fotografij: Musa,
Pixabay, Stockpholio
Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!