fbpx

Čas je za vodni luping!

Aktualno, Novice

Terme 3000 – Moravske Toplice ponujajo obilje dobrega za vse.

Poletje je pred vrati, počitnice pa čas, ko iščemo možnosti za najboljša, najlepša in najbolj nora vodna doživetja. Čas je za vodni luping! A če mislite, da je za najbolj adrenalinsko zabavo potrebno obiskati vodne parke v sosednjih državah, se krepko motite. Enega najbolj norih toboganov namreč najdete v Sloveniji, in sicer v Termah 3000 – Moravske Toplice. Imenuje se Aqualoop in je prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom in četrti najhitrejši tobogan v Evropi! Ameriška revija Architectural Digest ga je letos uvrstila na seznam osmih najstrašnejših vodnih toboganov na svetu!

Za spust po njem se boste morali najprej povzpeti 22 metrov visoko, nato pa boste s hitrostjo približno 80 km/uro osem sekund drveli po zaviti rumeni cevi, vse do pristanka v bazenu. Preverite, kako to izgleda! Si upate?

Še bolj pogumni se lahko spustite po toboganu s prostim padom z imenom Kamikaze, kjer boste s pospeškom 9,8 m/s zdrsnili v globino! V tem primeru bo užitek trajal nekaj sekund manj, a ne bo zato nič manj adrenalinski.

Seveda pa tobogani v vodnem parku v Termah 3000 – Moravske Toplice niso samo za adrenalinske navdušence, ampak tudi za tiste, ki imate radi malce bolj umirjena vodna doživetja. Za daljše spuste sta tam še tobogana dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti in vrsta drugih vodnih atrakcij: gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodni tokovi, žvrkljajoče kopeli.

Poletje, ki bo združilo in osvežilo vso družino

Terme 3000 – Moravske Toplice ponujajo obilje dobrega za vse. Razlog več, da letošnje počitnice morda preživite v krogu razširjene družine. Vaši najmlajši bodo navdušeni nad otroškimi animacijami, malo večji nad vodnim parkom in tobogani, starši se boste sproščali ob bazenu, v savnah in na masažah, ali pa raziskovali Prekmurje v tekaških copatih in na kolesu. Babice in dedki si radi privoščijo blagodejno kopanje v črni termo-mineralni vodi, ki blaži številne zdravstvene tegobe. Med drugim lajša revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni in izboljšujejo splošno počutje. Črna termo-mineralna voda je še posebej aktualna poleti, saj ima tudi fotosenzibilen učinek, zato bo vaša koža na soncu hitreje porjavela.

Foto: Sava Hotels & Resorts

Obilje športa

Vaš prvi športni izziv v Termah 3000 – Moravske Toplice je lahko luknja številka 9 na golf igrišču pri hotelu Livada Prestige z najdaljšo luknjo v Sloveniji. Če boste žogico dobro zadeli, lahko ta poleti skoraj 600 metrov! Prekmurske ravnice in griči sicer kar vabijo k vrtenju pedal; v enem dnevu lahko tam prekolesarite tri države. Če bo prekmurska ravnina za vas premalo, zavijte še na Goričko, kjer si boste na tamkajšnjih gričkih dodobra predihali pljuča.

Foto: Sava Hotels & Resorts

Obilje zabave za najmlajše

Najmlajše vsak dan na in ob bazenu čaka nova štrkastična zabava. Štrk Viki jih bo poučil o kristalih, jih odpeljal na kmetijo, jim pokazal zvezde, predstavil škrate in vile ter plesal z njimi. Preživeli bodo tudi dan brez moderne tehnologije in uživali na njegovem travniku z igrali, peskovnikom, skakalnim gradom in trampolini.

Foto: Sava Hotels & Resorts

Obilje okusov

Po vodnih in drugih norčijah se bosta še kako prilegla Prekmurski burger in Prekmurska limonada. Pravo kulinarično doživetje je Prekmurska večerja, na kateri boste vaše brbončice razvajali s pristnimi prekmurskimi okusi, pripravljenimi po receptih naših babic. Obvezno morate poskusiti prekmursko gibanico, tisti, ki iščete manj kalorične jedi, pa Locato Panonio – sodobno izvedbo prekmurske gibanice, ki jo je zasnoval kuharski mojster Danilo Kozar v slaščičarni Cafe Praline v Termah 3000 – Moravske Toplice.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Foto: Sava Hotels & Resorts

Obilje doživetij

Prekmurje je dežela, kjer lahko uživate v prelepih razgledih na pomurske ravnice in griče ter v zakladnici lokalne kulinarike in vrhunskih vin. Okolica Term 3000 – Moravske Toplice ponuja številne priložnosti za pristno doživetje Prekmurja: obisk pustolovskega parka pri Bukovniškem jezeru, kjer se v gozdičku nahaja tudi 26 energijskih točk in izvir Sv. Vida, spust po reki Muri, obisk doživljajskega parka Vulkanija ter eko-socialne kmetije Korenika je le nekaj idej.

Več jih poiščite na Nasvet za dobro se imet

Obilje novosti

Če bi se slučajno kdaj med poletjem na nebu pojavili oblaki, naj vas ne skrbi. V Termah 3000 – Moravske Toplice bodo kljub temu na voljo vrsta vodnih užitkov in sprostitve. Od julija bo odprto prenovljeno notranje termalno kopališče, do njega pa se boste sprehodili po Prekmurskem mostu, v katerem boste videli, okusili, otipali, slišali in povonjali Prekmurje, ali pa si povrnili dobro počutje s kristali in kromoterapijo.

Foto: Sava Hotels & Resorts

Še ena novost vas pričakuje to poletje v Termah 3000 – Moravske Toplice, in sicer nova nastanitev v novem naselju Prekmurska vas Natura. Očarljive sodobne hiške so navdahnile cimprače, tipične prekmurske hiške, krite s slamo. Šest hišk s 23 enotami je kritih s slamo ter obogatenih z lesom, kar jim daje naravno zračnost ter toplino. Velike steklene površine jih napolnijo s svetlobo in stanovalcem odpirajo pogled na barvitost naravnega prekmurskega okolja. Ker so obdane z zelenjem in senco, bodo vaša popolna sprostitev v naravi – sredi prekmurskih travnikov z zelišči in rastlinami, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje, ter v kraljestvu štorkelj in čebel, ki si svoje bivališče poiščejo tam, kjer je okolje najbolj kakovostno in čisto.

Foto: Sava Hotels & Resorts

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!