fbpx

TERME 3000: Aktivnosti na vsakem koraku

Toplice

Nič ne poveže družine bolj, kot družinski tim bilding na golf igrišču ali med 58 plezalnimi elementi v pustolovskem parku ob Bukovniškem jezeru.

Vsako poletje pod košatimi krošnjami panonskih dreves  v vodnem parku Term 3000 kar žubori od življenja, smeha in navdušenja. Prekmurci so sončni, prijazni ljudje in prepričani so, da se boste sonca in prijaznosti pri jih naužili tudi vi. Letošnje poletje vas v Termah 3000 – Moravske Toplice čakajo aktivnosti na vsakem koraku, ki jih boste želeli deliti z vašimi prijatelji.

100

Kaj ponuja vodni park Terme 3000?

V vodnem parku Terme 3000 – Moravske Toplice vas pričakuje 11 zunanjih in notranjih bazenov različnih velikosti in oblik. Nabirate lahko plavalne zamahe v plavalnem bazenu in se tukaj tudi prijetno osvežite, pilite svoje skoke v skakalni bazen, se prepuste brzicam, gejzirom in slapovom in številnim drugim bazenom. Črna termo-mineralna voda je blagodejna tudi poleti – ker ima fotosenzibilen učinek, bo vaša koža na soncu hitreje porjavela. Ob tem pa ima to črno zlato seveda tudi številne blagodejne učinke: pomaga pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, ugodno vpliva na nesklepni revmatizem, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, zmanjšuje živčno napetost, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni in izboljšuje splošno počutje.
Tisti najbolj pogumni se boste povzpeli na 22-metrski stolp, kjer se odprejo vrata v posebno raketo – prvi tobogan na svetu s 360 stopinjskim obratom. Aqualoop tobogan je četrti najhitrejši tobogan v Evropi, po katerem boste drveli s kar 80 kilometri na uro! Ob njem je še bolj adrenalinski tobogan Kamikaza s prostim padom, po katerem boste s pospeškom 9,8 m/s padli v globino, ter zabavna tobogana z zvočnimi in vizualnimi efekti. Podajte se še na Štrkov polet nad bazeni – edinstven spust po jekleni vrvi nad bazeni.

V vodnem parku je dovolj prostora in možnosti tudi za mlade čofotalce v bazenih z nizko vodo. Zanje in za njihove spremljevalce je v času počitnic poskrbljeno s pestro dnevno animacijo z otroško maskoto Štrkom Vikijem in njegovo animacijsko ekipo. V vodnem parku pa se boste sprostili tudi vsi, ki iščete prosto poležavanje v objemu velikih panonskih dreves.

Kako je poskrbljeno za animacijo?

Vsak počitniški dan bo za tiste najmlajše poskrbel Štrk Viki in njegova ekipa – tako v igralnici, kot tudi v vodnem in športnem parku. Malčkom se lahko pridružijo tudi starši. Obilo možnosti za igro ponuja travnik Štrka Vikija, kjer jih čaka mega peskovnik, trampolin, skakalni grad in napihljiva igrala. Prazne želodčke po vodnih norčijah bo kar ob bazenu napolnil Prekmurski burger, osvežitev pa zagotovila Prekmurska limonada. Z, a sladke nasmehe bodo poskrbele mega palačinke ob bazenu ali kepica sladoleda na senčni gugalnici ob slaščičarni Café Praliné. Za popolno doživetje Prekmurja morate v slaščičarni poskusiti tudi Locato Panonio, sodobno izvedbo prekmurske gibanice, ki še bolj tekne v kombinaciji s Prekmurskim zeliščnim napitkom, ki ga pripravljajo v sodelovanju z eko-socialno kmetijo Korenika.

Animacijski program s Štrkom Vikijem je namenjen otrokom od 3 do10 let:
– Dopoldanske štrkastične kreativnice bodo potekaleod 9. do 11. ure, večerna animacija pa med 19.30 in 21.00. Čez dan se bodo otroci lahko preizkušali v najrazličnejših športnih, družabnih in zabavnih aktivnostih .
– Igralnica Štrka Vikija v hotelu Ajda je odprta vsak dan med 8. in 20. uro
Animacija v vodnem parku – tematski dnevi (za vse starosti)
Tiste malo večje bodo med predahom od vodnih vragolij in spustih po adrenalinskih in zabavnih toboganih zabavali energični animatorji, ki pripravljajo tematske dneve animacije. Vsak dan jih v družbi Štrka Vikija čaka nova štrkastična zabava: spoznavali bodo vodo in kristale, se odpravili na kmetijo, opazovali zvezde, se spoznali z vilami ter preživeli dan brez sodobne tehnologije. Po počivanju ob bazenih se prileže še skok v športni park ob hotelih in apartmajskem naselju s številnimi možnostmi rekreacije, na trim stezo, na golf igrišče s šolo golfa za vse starosti ali na družinski izlet v okolico.

Kaj pa za starše in tiste, ki bdijo nad mladimi počitnikarji ?

Brez slabe vesti in skrbi si lahko vzamete kak trenutek samo zase ali v dvoje. Izkušenim rokam maserjev se lahko prepustite kar ob bazenih in si privoščite tajsko masažo na prostem ali storitve s pridihom Prekmurja v medico-wellness centru v bližini vodnega parka. Namig: Preizkusite masažo Panonski travnik z oljem cvetlic, ki rastejo na prekmurskih travnikih. Po končani masaži ostanek olja odnesete domov in si obudite spomin na prijetno sprostitev.

 

Imate letos kakšne novosti?

Med gosti Term 3000 – Moravskih Toplic so odlično sprejeti prekmurski kulinarični večeri, ki so del penzionske ponudbe hotelov. Takrat vas bodo postregli v prekmurska oblačila napravljeni natakarji, okusili pa boste lahko številne tracidionalne prekmurske jedi: ajdove krapce, oženjeno kašo, koline z bujto repo, bograč, dödölije, perece in seveda slastno prekmursko gibanico…V Termah 3000 – Moravske Toplice niso pozabili na najmlajše gurmane – v času počitnic najmlajše goste v hotelskih restavracijah pozdravijo kotički ”Slastno in zdravo”, kjer so priljubljene jedi otrok pripravljene na bolj zdrav način. Sem radi zavijejo tudi starši. Ideje za slastno in zdravo ustvarjanje za domačim štedilnikom najdete tukaj.

Poletne novosti

Že od julija vas bo v Termah 3000 – Moravske Toplice navduševalo prenovljeno notranje termalno kopališče, ki bo postalo moderen, svež, svetel in gostom prijazen prostor. Spodnji del bo namenjen živahnim in aktivnim, v njem se bodo odlično počutile družine: manjši otroški bazenček z igrali bo razveseljeval za najmlajše, bazen pa ima veliko obbazenskih površin, od koder boste lahko starši brezskrbno opazovali svoje otroke. Na velikih družinskih počivalnikih se bo lahko odpočila ali pa zabavala vsa družina. Zgornji del notranjega kopališča bo s številnimi kotički za sproščanje, ki ponujajo pogled na naravo, namenjen predvsem počitku in sprostitvi. Ljubiteljem savn bodo na voljo finska savna s steno za aromaterapijo, parna savna s programi z eteričnimi olji in slanico, infrardeča savna s steno iz himalajske soli ter ledeni vodnjak z bazenom za osvežitev in sprostitev. V ajdovi počivalnici vas bo pričakal počitek na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto. V kotičku kromoterapije vas bodo štiri osnovne barve – bela, modra, zelena in rdeča – goste očistile, sprostile, harmonizirale in poživile.

Mamina Maza preizkuša  Hotel Ajda  – preverite: http://maminamaza.si/mamina-maza-preizkusa-hotel-ajda-terme-3000/

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Family-cycling_01_T3000_Foto-ZV_09-14_low res

Kaj za aktivne družine v termah in okolici…

Če vam je ostalo še kaj zaloge energije……Nič ne poveže družine bolj, kot družinski tim bilding na golf igrišču Livada ali med 58 plezalnimi elementi, ki sestavljajo pustolovski park ob Bukovniškem jezeru. No, razen morda odkrivanja reke Mure z veslom v rokah ali pa izleta po kolesarskih poteh v okolici Moravskih Toplic. Ena izmed njih se imenuje Zacumprala si me. Zagotovo bo očarala tudi vas. Pokukajmo še čez mejo: čokoladni raj in živalski vrt Zotter v sosednji Avstriji ponuja popolno doživetje za vse družinske člane, zanimivo ljubezensko zgodbo pa boste spoznali v Čokoladnici Passero v bližnjih Tešanovcih.
Obiščite Nasvet za dobro se imet´, kjer boste izvedeli še več o pestrem poletnem dogajanju v termah Sava Hotels & Resorts in njihovi okolici. Morda pa prav tam najdete ideje z vaš popoln letošnji oddih.


Sledite nam


RSS Ustavi se!