fbpx

Če se odpravljate v Slovenijo, se cepite proti tifusu, hepatitisu…

Novice

Ameriške zdravstvene oblasti turistom, ki potujejo v Slovenijo, priporočajo, naj pijejo samo vodo iz steklenic ali pa jo prekuhavajo. Prav tako priporočajo, naj Američani pri nas ne kupujejo hrane na tržnicah in se izogibajo nepasteriziranim mlečnim proizvodom. Svetujejo jim še, naj s sabo prinesejo sredstva za dezinfekcijo, antibiotike in tablete proti driski. Med drugim turiste […]

Ameriške zdravstvene oblasti turistom, ki potujejo v Slovenijo, priporočajo, naj pijejo samo vodo iz steklenic ali pa jo prekuhavajo. Prav tako priporočajo, naj Američani pri nas ne kupujejo hrane na tržnicah in se izogibajo nepasteriziranim mlečnim proizvodom. Svetujejo jim še, naj s sabo prinesejo sredstva za dezinfekcijo, antibiotike in tablete proti driski. Med drugim turiste pozivajo, da naj se cepijo proti hepatitisu A in B ter tifusu in celo encefalitisu.

Zdravstveni in turistični delavci v Sloveniji so te previdnostne ukrepe seveda vzeli kot žalitev in pravijo, da taka priporočila ponavadi dajejo Slovencem, ki se odpravljajo na pot v Afriko, južno Azijo in Južno Ameriko. Direktor Infekcijske klinike v Ljubljani dr. Franc Sterle je poudaril, da avtor teksta zagotovo ne pozna Slovenije in da so njegovi napotki absurdni. Nina Pirnat iz Zavoda za zaščito zdravja pa je povedala, da Slovenija spada med države z visokimi higienskimi standardi, ki so primerljivi z drugimi evropskimi državami.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!