fbpx

Cortina D’Ampezzo

Novice

V dolini Ampezzo, v osrčju mogočnih Dolomitov so ena izmed najbolj znanih smučišč na svetu, ki se postavljajo ob bok takšnim, kot so v St. Moritzu, Kitzbuehlu, Chamonixu. Cortina d’Ampezzo je geografsko in turistično središče Dolomitov, ki je leta 1956 gostilo zimske olimpijske igre in je del področja Dolomiti Superski. Že 30 let organizirajo tekmovanja […]

V dolini Ampezzo, v osrčju mogočnih Dolomitov so ena izmed najbolj znanih smučišč na svetu, ki se postavljajo ob bok takšnim, kot so v St. Moritzu, Kitzbuehlu, Chamonixu.

Cortina d’Ampezzo je geografsko in turistično središče Dolomitov, ki je leta 1956 gostilo zimske olimpijske igre in je del področja Dolomiti Superski. Že 30 let organizirajo tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju. Na 140 kilometrih smučarskih prog smučarska sezona traja od decembra do aprila, saj snežni topovi pokrivajo vec kot 90 odstotkov področja. Lep je predvsem pogled na stene gora, ki jih obdajajo in kjer se prepletajo smučarske proge. Pozimi poleg smučanja ponujajo tudi veliko zabave in organiziranih prireditev. Smučišca so na nadmorski višini od 1224 do 2932 metrov. Na razpolago pa imajo tudi okoli 130 kilometrov tekaških smučarskih prog. Na področju je okoli 16 vlečnic in šest gondolskih žičnic.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!