fbpx

Cortina D’Ampezzo

Novice

V dolini Ampezzo, v osrčju mogočnih Dolomitov so ena izmed najbolj znanih smučišč na svetu, ki se postavljajo ob bok takšnim, kot so v St. Moritzu, Kitzbuehlu, Chamonixu. Cortina d’Ampezzo je geografsko in turistično središče Dolomitov, ki je leta 1956 gostilo zimske olimpijske igre in je del področja Dolomiti Superski. Že 30 let organizirajo tekmovanja […]

V dolini Ampezzo, v osrčju mogočnih Dolomitov so ena izmed najbolj znanih smučišč na svetu, ki se postavljajo ob bok takšnim, kot so v St. Moritzu, Kitzbuehlu, Chamonixu.

Cortina d’Ampezzo je geografsko in turistično središče Dolomitov, ki je leta 1956 gostilo zimske olimpijske igre in je del področja Dolomiti Superski. Že 30 let organizirajo tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju. Na 140 kilometrih smučarskih prog smučarska sezona traja od decembra do aprila, saj snežni topovi pokrivajo vec kot 90 odstotkov področja. Lep je predvsem pogled na stene gora, ki jih obdajajo in kjer se prepletajo smučarske proge. Pozimi poleg smučanja ponujajo tudi veliko zabave in organiziranih prireditev. Smučišca so na nadmorski višini od 1224 do 2932 metrov. Na razpolago pa imajo tudi okoli 130 kilometrov tekaških smučarskih prog. Na področju je okoli 16 vlečnic in šest gondolskih žičnic.

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.