fbpx

Čudeži narave

Potovanja

Narava je neizčrpna zakladnica obilja.

Pravljični dimniki, bombažni grad, zaviti gozd in nosorogova jama – so resnični? So! Prepričajte se sami.

1. Narodni park Göreme, Kapadokija, Turčija

ana: “V Turčiji sem bila pred 4 leti. Obvezno si poglejta Kapadokijo, Pomukale (so že kar uničene), morje okrog Antalije (zelo turistično) je bolj tko tko – ala Portorož in visoki valovi. Šla sem v Olu Deniz (obmorsko majhno mestece – ala Bol), kjer je bilo lepo, ampak kar turistično. Na soncu pazi – obvezno kapo na glavo in sončno kremo – mi smo dobili sončarico. Glede izletov se kar pozanimaj – npr. jeep safari se cene zelo razlikujejo – pa non stop moraš zbijati cene. Potuj z internimi vozili – poceni. V vasicah je potrebno obvezno pokriti noge, ker te zelo čudno gledajo – moški so sicer navdušeni, ženske te pa zelo grdo gledajo (proporočam kakšen sarong). Glede prenočišč ni problema – imaš veliko izbire in poceni. No jaz sem bila zelo navdušena nad Turčijo – super je.”

cappadocia-04

2. Bombažni grad, Pamukkale, Turčija

pamukkale4

3. Plitvička jezera, Hrvaška

plitvice-lakes-croatia-national-park-wallpaper

4. Jama Devetashka, Bolgarija

devetashka-copy__111116091209

5. Kapljičasta jama, Avstrija

dripstone_cave

6. Slapovi Bigar, Romunija

ixnihkr9rvzsf

7. Zaviti gozd, Poljska

krummer-wald-polen-gryfino-crooked-forest

8. Lenini kamniti stebri, Rusija

lena-pillars-siberia

9. Jezero Baikal, Rusija

turquoise-ice-northern-lake-baikal

10. Meteora, Grčija

meteora-greece

Vir: Misadventuresmag, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]