fbpx

Čudeži narave

Potovanja

Narava je neizčrpna zakladnica obilja.

Pravljični dimniki, bombažni grad, zaviti gozd in nosorogova jama – so resnični? So! Prepričajte se sami.

1. Narodni park Göreme, Kapadokija, Turčija

ana: “V Turčiji sem bila pred 4 leti. Obvezno si poglejta Kapadokijo, Pomukale (so že kar uničene), morje okrog Antalije (zelo turistično) je bolj tko tko – ala Portorož in visoki valovi. Šla sem v Olu Deniz (obmorsko majhno mestece – ala Bol), kjer je bilo lepo, ampak kar turistično. Na soncu pazi – obvezno kapo na glavo in sončno kremo – mi smo dobili sončarico. Glede izletov se kar pozanimaj – npr. jeep safari se cene zelo razlikujejo – pa non stop moraš zbijati cene. Potuj z internimi vozili – poceni. V vasicah je potrebno obvezno pokriti noge, ker te zelo čudno gledajo – moški so sicer navdušeni, ženske te pa zelo grdo gledajo (proporočam kakšen sarong). Glede prenočišč ni problema – imaš veliko izbire in poceni. No jaz sem bila zelo navdušena nad Turčijo – super je.”

cappadocia-04

2. Bombažni grad, Pamukkale, Turčija

pamukkale4

3. Plitvička jezera, Hrvaška

plitvice-lakes-croatia-national-park-wallpaper

4. Jama Devetashka, Bolgarija

devetashka-copy__111116091209

5. Kapljičasta jama, Avstrija

dripstone_cave

6. Slapovi Bigar, Romunija

ixnihkr9rvzsf

7. Zaviti gozd, Poljska

krummer-wald-polen-gryfino-crooked-forest

8. Lenini kamniti stebri, Rusija

lena-pillars-siberia

9. Jezero Baikal, Rusija

turquoise-ice-northern-lake-baikal

10. Meteora, Grčija

meteora-greece

Vir: Misadventuresmag, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.