fbpx

Danes pričetek nore zabave v Termah Ptuj, spremljajte TOBOGAN!

Novice

Na skoraj da prvi resnično topel spomladanski dan, ki je oznanil da se poletje neizmerno bliža, se je ekipa “Dobro jutro, Slovenija” mudila v Termah Ptuj. Tam je svoja vrata brezplačno, za množico obiskovalcev na sončno soboto, odprl Termalni park Ptuj. Šlo je za že tradicionalno postojanko ekipe “Dobro jutro, Slovenija” pred prvomajskimi prazniki in […]

Na skoraj da prvi resnično topel spomladanski dan, ki je oznanil da se poletje neizmerno bliža, se je ekipa “Dobro jutro, Slovenija” mudila v Termah Ptuj. Tam je svoja vrata brezplačno, za množico obiskovalcev na sončno soboto, odprl Termalni park Ptuj. Šlo je za že tradicionalno postojanko ekipe “Dobro jutro, Slovenija” pred prvomajskimi prazniki in poletno sezono. Pa čeprav nas je v prejšnjih letih pričakalo mrzlo in deževno vreme so vtisi letošnje prve postojanke več kot odlični. Če sodimo po otvoritvenem dnevu in kako ta napoveduje letošnjo poletno sezono, se z veseljem pridružujemo mnenju direktorja Term Ptuj, Andreja Klasinca, ki pravi: “…napoved je lahko le optimistična!”

O tem da je optimistična so nas prepričali tudi številni obiskovalci Termalnega parka Ptuj, ki so na otvoritveni dan hiteli skozi vrata. Olimpijski bazen, tak ki s svojo dolžino kot eden redkih letnih 50-metrskih bazenov v Sloveniji, omogoča kvalitetno vadbo ter prireditev vseh plavalnih tekem na evropskem nivoju, so tudi že tradicionalno preizkusili plavalci plavalnih klubov Ilirija in Olimpija. V prihodnjih dneh bo v njem mrgolelo novih športnikov, kar 40 jih prihaja iz Belgije, vedno več je tudi zanimanja plavalnih klubov iz drugih držav.

No v Termah Ptuj pa so v zadnjih mesecih res pridno delali na pripravah za otvoritev sezone, ki se je izkazala za uspešno, zaupali so nam, da so pripravljali infrastrukturo, a potekale so še priprave na najbolj noro zabavo letošnjega poletja v Termah Ptuj, podrobnosti katere vam ne izdamo takoj, sledijo naj v nadaljevanju.

Nove nastanitvene kapacitete še v letu 2007, boljša komoditeta že na voljo tudi za ljubitelje kampiranja…

Terme Ptuj so za letošnjo sezono pripravile posebna presenečenja za stacionarne in tranzitne goste. Ker Termalni park leži na izredno dobri prometni lokaciji, veliko število gostov v toplih poletnih dneh, skozi Ptuj potuje proti jugu. Za njih so v avtokampu pripravili 25 novih mobilnih – kamp hišic, ki premorejo štiri in dve dodatni ležišči, kuhinjo, kopalnico ter klimo, vse to pa omogoča še dodatno komoditeto gostom, ki obiščejo avtokamp Term Ptuj. Skupaj z avtokampom in apartmajskimi hišicami oz. bungalovi, imajo Terme Ptuj sedaj prostora za okoli 500 obiskovalcev, kapaciteto nastanitvenih objektov pa si želijo le še povečati.

Ne le v kampu torej, spremembe se obetajo tudi z novogradnjo 4-zvezdičnega hotela, ki naj bi v Termah Ptuj ponudil dodatnih 250 ležišč. Zgrajen naj bi bil nekje do leta 2007, prav kmalu pa se bo s postavitvijo temeljnega kamna zares začela tudi gradnja. Direktor Term Ptuj, Andrej Klasinc pravi, da vidijo v gradnji hotela razvojno vizijo, do katere pa jim bo pomagala priti tudi poslovna skupina Sava, s katero so se Terme Ptuj v zadnjih dveh letih lastniško prestrukturirale. Sava ambiciozno navaja cilje, zato so si postavili tudi ambiciozen program, ki jih bo po pričakovanjih v treh letih pozicioniral v sam vrh slovenske turistične ponudbe.

Noro poletje z noro zabavo v Termah Ptuj –
igra, ki bo združevala mlade in stare v okolici Ptuja se imenuje TOBOGAN!

Dolgo so se pripravljali in dolgo bo trajalo, kar 10 tednov bodo Terme Ptuj prirejale nekakšen reality show, ki bo tako kot kopica drugih že preverjenih tovrstnih šovov, pred televizijski ekran ali kar naravnost v družbo Termalnega parka Ptuj, vsak dan privabila številne radovedneže. Z današnjim dnem, 24. aprila 2006 bodo igro odprli prvi tekmovalci – 8 ekip z 12 udeleženci se bo v Termalnem parku ob zanimivih igrah, od 18-20h potegovalo za privlačne nagrade. Pred TV ekrani lokalne ptujske televizije ga boste lahko spremljali vsak dan, ne le enkrat, s ponovitvami tudi do štirikrat dnevno.

Ste pravi, da se jim pridružite ali vas morda zanima le kaj več?
Vse informacije najdete na spletni strani šova http://www.tobogan.tv/

Poleg nekakšnega “resničnostnega” šova pa se bo vseskozi poletne dni po njem v lanskoletni pridobitvi Amfiteatru, zabava odvijala še naprej. Ogledati si bo možno vse od koncertov pa do raznih drugih prireditev, za začetek lahko napovemo dva dogodka, ki se bosta zgodila prav v kratkem:

    • 29. april – Izbor za Miss Štajerske (koncert Skuter in Atomik harmonik)
    • 30. april – Kresovanje ob Amfiteatru

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

+ PLUS Termalnega parka Ptuj gre gostinstvu…

Izredno prijetno nas je v Termalnem parku presenetila gostinska ponudba – novost je pizzerija v Amfiteatru, dobrot te žal nismo preizkusili, smo se pa podali v restavracijo Zila, kjer nas je sprejel vodja gostinstva Franci Gerdak. Z njim smo ob izvrstnem ter enkratno aranžiranem kosilu in izbranem vinu marketinškega strokovnjaka Term Ptuj, Borisa Zajka poklepetali o vsem tistem, ki bo ljubitelje dobre hrane razveseljevalo skozi poletne v gostinskih lokalih Termalnega parka Ptuj.

Med drugim smo izvedeli, da se vsi sladokusci že naslednji teden lahko odpravite na teraso Kumarasa pa na sladoledni vrt, v začetku junija pa bo ljubitelje žara pričakal še objekt Grča, specializiran za tovrstne jedi. Prav tako bo žar na voljo na terasi restavracije Zila, tik pred vhodom v Termalni park, kar je vsekakor dobrodošlo za tiste goste, ki v Termalni park ne pridejo le na rekreacijo.

    • KULINARIČNI NAMIG: Specialiteta restavracije Zila so 3 vrste steakov, narejenih na žaru s prilogo

Za konec se lahko poslovimo še z besedami poslanca v Državnem zboru, starega prijatelja ekipe “Dobro jutro, Slovenija” na Ptuju, Branka Mariniča. Verjame da je tam, kjer se Dravsko in Ptujsko polje zlijeta v haloške griče, eden najlepših delov Slovenije, “tam sem doma” pravi in dodaja “Slovenija je majhna, a vendar ji njeno velikost daje slovenski narod, njena kulinarika in naravne lepote – je biser v malem.”

Naj vas prepričajo te besede, zaželite si spoznati turizem teh čudovitih krajev – odpravite se na osvežitev v Terme Ptuj!


Na fotografiji (z leve proti desni): Franci Gerdak, Franci Potočnik, Andrej Klasinc, Petra Pock in Branko Marinič


Sledite nam


RSS Ustavi se!