fbpx

Indija s šoferjem, avtobusom ali vlakom

Novice

Najbolj udobno in sploh ne tako drago je odkrivanje Radžastana z avtomobilom in šoferjem. Glede na avto in opremo (klima) zaračunavajo med 4 in 6 rupij za kilometer. Običajno pa prevozite najmanj 200 do 250 kilometrov na dan. Ktemu je treba prišteti še 150 rupij (okoli 2,70 evrov) za hrano in prenočišče šoferja. Za tritedensko […]

Najbolj udobno in sploh ne tako drago je odkrivanje Radžastana z avtomobilom in šoferjem. Glede na avto in opremo (klima) zaračunavajo med 4 in 6 rupij za kilometer. Običajno pa prevozite najmanj 200 do 250 kilometrov na dan. Ktemu je treba prišteti še 150 rupij (okoli 2,70 evrov) za hrano in prenočišče šoferja.

Za tritedensko potovanje lahko računate s stroški v višini 500 do 600 evrov. Za ceno se je vedno treba pogajati in najbolje je, da se dogovorite za pavšalno ceno za celotno turo. V Delhiju je veliko taksi podjetij in agencij (naslove najdete v tedenski izdaji revije The Delhi City), med njimi velja omeniti agencijo Royal Desert Safaries (tel.: 009129922525538), ki organizira krožne ture iz in do Delhija. V času viška sezone je cenovno ugodna tudi rezervacija hotelov preko omenjene agencije.Izberete pa lahko prevoz z vlakom, saj so povezave med večini mest dobre. Več informacij o časih odhodov in rezervacije preko internetne strani www.indianrail.gov.in. Tudi avtobusne povezave so dobre in poceni. Dobre povezave so med Chittaurgarh–Udaipur (avtobus delux –cena 2 evra), Udaipur–Jodhpur (večkrat dnevno – cena 1,6evra), Jodhpur–Jaisalmer (vsake pol ure – cena 1,8 evra),Jaisalmer–Bikaner (dvakrat dnevno – cena 2,2 evra). Od Bikanera nazaj do Delhija pa lahko potujete z vlakom (10 ur –cena 28,50/ 15 evrov).

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!