fbpx

Dnevi kmetijstva slovenske Istre 2006

Novice

Mestna občina Koper že drugo leto zapored organizira prireditev Dnevi kmetijstva slovenske Istre, ki se bodo odvijali 7. in 8. oktobra v centru Kopra. V soboto, 7. oktobra v dvorani Bonifika ter na pripadajočih zunanjih površinah ter v nedeljo, 8. oktobra v Taverni in na Carpaccijevem trgu. S takšne vrste prireditvijo želijo popestriti jesensko dogajanje […]

Mestna občina Koper že drugo leto zapored organizira prireditev Dnevi kmetijstva slovenske Istre, ki se bodo odvijali 7. in 8. oktobra v centru Kopra. V soboto, 7. oktobra v dvorani Bonifika ter na pripadajočih zunanjih površinah ter v nedeljo, 8. oktobra v Taverni in na Carpaccijevem trgu. S takšne vrste prireditvijo želijo popestriti jesensko dogajanje v slovenski Istri, razstavljavcem pa omogočiti predstavitev in promocijo dosežkov na področju kmetijstva, ribištva in čebelarstva. Obiskovalci si bodo lahko ogledali in poskusili raznovrstne kulinarične dobrote ter spoznali tradicionalne običaje, ki so bili in so še danes del vsakdanjih kmečkih opravil. Letošnje leto bo tako kot lanskoletno z drobnico, še posebej obarvano z raznimi predstavitvami konj.

V soboto, 7. oktobra se bo v dvorani Bonifika predstavilo 90 razstavljavcev. Potekale bodo razne predstavitve in razstave sadja, zelenjave, degustacije denimo vina, medu, sira, oljčnega olja, pršuta, gob, tartufov,…. Zunanje površine pri Bonifiki bodo namenjene razstavi drobnice in pasemskih konj. Na posebej prirejenem poligonu za predstavitev konj, pa si bomo lahko ogledali dresurno jahanje, preskakovanje ovir, western veščine in treking tekmo. V sklopu teh dejavnosti bo potekalo tudi državno prvenstvo v dvovpregah, s kočijo pa bo obiskovalcem omogočena vožnja ter ogled mesta. V sklopu prireditve bo ob 11. uri v novi osnovni šoli potekala okrogla miza na temo “Obdavčenje oljkarstva”, katere organizator bo kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. Tudi koprska tržnica se ta dan preseli na plato pred Bonifiko, kjer bo opravljala svoje prvotno poslanstvo. V sklopu prireditve bo poskrbljeno tudi za kulturno zabavni ter otroški program.

Sočasno bo v Bonifiki potekal tudi sejem AGROMIN – kmetijstvo manjšin, kjer nam bo samoupravna skupnost italijanske narodnosti predstavila in promovirala tipične proizvode na čezmejnem območju.

Nedeljsko dogajanje se bo preselilo v Taverno in na Carpacciov trg, kjer nam bodo od 11. ure naprej razstavljalci, degustatorji, ribiči in ustvarjalci kulturno-zabavnega programa pričarali nepozabno vzdušje v samem mestnem jedru.

  Dnevi kmetijsva se bodo pričeli v soboto 7. oktobra 2006, ob 8. uri, s svečano otvoritvijo ob 9. uri v dvorani Bonifika.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!