fbpx

DOLINA SMRTI: Artists Palette

Novice

“Paleta umetnikov”, ki je del Artists Drivea, je sloviti kraj Doline smrti. Je zelo živahen del blizu Zabriskie Pointa. Vzdolž ceste Artists Drive so v skalah in soteskah vidne zelo nenavadne ter raznovrstne barve. Cesta je ostro ovinkasta in prečka strme soteske. Maksimalna hitrost vožnje po cesti je samo 25 kilometrov na uro, je pa […]

“Paleta umetnikov”, ki je del Artists Drivea, je sloviti kraj Doline smrti. Je zelo živahen del blizu Zabriskie Pointa.

Vzdolž ceste Artists Drive so v skalah in soteskah vidne zelo nenavadne ter raznovrstne barve. Cesta je ostro ovinkasta in prečka strme soteske. Maksimalna hitrost vožnje po cesti je samo 25 kilometrov na uro, je pa razgled skozi okno avta zanimiv in poln nenavadnih prizorov. Različni mineralni pigmenti so obarvali tukajšnje ognjeniške sedimente. Sledi železa so ustvarjale rdeče, roza ter rumene barve. Razkrajanje je povzročilo zeleno obarvanost skal, mangan pa je dodal skalam še vijoličasto rdečo barvo. Cesta je lahko prevozna za vsa osebna vozila. Dolga je le 15 kilometrov, a vožnja po njej traja minimalno pol ure. S ceste, ki se vzpenja v hribe, se turistom ponuja čudovit panoramski pogled nad okolico.

Veliko kratkih, ozkih sotesk severno in vzhodno od Artists Drivea zaznamujejo gore. Najdaljša soteska poteka pod glavno razgledno točkoArtists Palettea skozi nenavadno progaste in erodirane skale, ki so značilne za to področje. V bližini je neoznačena cesta, ki vodi do Desolation Canyona in s katere je prav tako prečudovit pogled na Dolino smrti. Magistrala se nadaljuje do Ashford Junctiona, enega številnejših krajev v Parku, kjer je na razpolago voda za radiatorje avtomobila.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!