fbpx

DOLINA SMRTI: Artists Palette

Novice

“Paleta umetnikov”, ki je del Artists Drivea, je sloviti kraj Doline smrti. Je zelo živahen del blizu Zabriskie Pointa. Vzdolž ceste Artists Drive so v skalah in soteskah vidne zelo nenavadne ter raznovrstne barve. Cesta je ostro ovinkasta in prečka strme soteske. Maksimalna hitrost vožnje po cesti je samo 25 kilometrov na uro, je pa […]

“Paleta umetnikov”, ki je del Artists Drivea, je sloviti kraj Doline smrti. Je zelo živahen del blizu Zabriskie Pointa.

Vzdolž ceste Artists Drive so v skalah in soteskah vidne zelo nenavadne ter raznovrstne barve. Cesta je ostro ovinkasta in prečka strme soteske. Maksimalna hitrost vožnje po cesti je samo 25 kilometrov na uro, je pa razgled skozi okno avta zanimiv in poln nenavadnih prizorov. Različni mineralni pigmenti so obarvali tukajšnje ognjeniške sedimente. Sledi železa so ustvarjale rdeče, roza ter rumene barve. Razkrajanje je povzročilo zeleno obarvanost skal, mangan pa je dodal skalam še vijoličasto rdečo barvo. Cesta je lahko prevozna za vsa osebna vozila. Dolga je le 15 kilometrov, a vožnja po njej traja minimalno pol ure. S ceste, ki se vzpenja v hribe, se turistom ponuja čudovit panoramski pogled nad okolico.

Veliko kratkih, ozkih sotesk severno in vzhodno od Artists Drivea zaznamujejo gore. Najdaljša soteska poteka pod glavno razgledno točkoArtists Palettea skozi nenavadno progaste in erodirane skale, ki so značilne za to področje. V bližini je neoznačena cesta, ki vodi do Desolation Canyona in s katere je prav tako prečudovit pogled na Dolino smrti. Magistrala se nadaljuje do Ashford Junctiona, enega številnejših krajev v Parku, kjer je na razpolago voda za radiatorje avtomobila.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.