fbpx

Egipt iz prve roke

Novice

Nekaj napotkov za vse, ki se odpravljate v Egipt,  to izredno popularno turistično destinacijo: Egipčani so izredno prijazni, še posebej do deklet in nekateri imajo željo, da bi se poročili z belko, saj bi s tem lahko tudi posel razširili v razvito Evropo. Zelo priporočljivo se je naučiti arabske črke in vsaj prvih pet tudi […]

Nekaj napotkov za vse, ki se odpravljate v Egipt,  to izredno popularno turistično destinacijo:

  • Egipčani so izredno prijazni, še posebej do deklet in nekateri imajo željo, da bi se poročili z belko, saj bi s tem lahko tudi posel razširili v razvito Evropo.
  • Zelo priporočljivo se je naučiti arabske črke in vsaj prvih pet tudi izgovarjati, saj mnogi taksisti ne znajo angleščine, za barantanje pa je poznavanje številk koristnega pomena.
  • V popotniški knjigi so ulice in imena stavb napisana v angleščini, kar mnogi domačini ne razumejo. Če kaj iščete ali želite, da vas taksist kam odpelje, naj vam kdo v hotelu, kakšni agenciji ime želenega cilja napiše v arabščini.
  • Luksor je izredno turističen kraj in zato so Egipčani vsiljivi in neprijazni (predvsem tisti, ki se ukvarjajo s turizmom), predvsem pa ni mesto, kjer je vredno ostati več dni. V hotelih ponujajo in posredujejo ture do znamenite Doline kraljev in kraljic itd. Ceneje je, če si uredite prevoz (najamete taksi), preden greste s trajektom čez Nil ali na drugi strani reke. Za tri do štiri ure vožnje z avtom in ogledi znamenitosti lahko stanejo le od 20 do 25 funtov.
  • S študentsko izkaznico ISAC so vse vstopnine pol cenejše, popusti pa so tudi pri vlakih, zato jo je vredno imeti s seboj.
  • V Aleksandriji taksisti ponujajo ogled mesta. Bodite previdni pri barantanju in preverite, ali ste se dobro razumeli, saj vam bodo na koncu dejali, da zbarantana cena velja za uro vožnje z ogledom in ne za vse tri, kolikor recimo traja ogled. Taksisti vas bodo želeli odpeljati še do predsednikove poletne rezidence, ker je na drugem koncu mesta in s tem pridobijo na času in vam več zaračunajo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!