fbpx

Egipt iz prve roke

Novice

Nekaj napotkov za vse, ki se odpravljate v Egipt,  to izredno popularno turistično destinacijo: Egipčani so izredno prijazni, še posebej do deklet in nekateri imajo željo, da bi se poročili z belko, saj bi s tem lahko tudi posel razširili v razvito Evropo. Zelo priporočljivo se je naučiti arabske črke in vsaj prvih pet tudi […]

Nekaj napotkov za vse, ki se odpravljate v Egipt,  to izredno popularno turistično destinacijo:

 • Egipčani so izredno prijazni, še posebej do deklet in nekateri imajo željo, da bi se poročili z belko, saj bi s tem lahko tudi posel razširili v razvito Evropo.
 • Zelo priporočljivo se je naučiti arabske črke in vsaj prvih pet tudi izgovarjati, saj mnogi taksisti ne znajo angleščine, za barantanje pa je poznavanje številk koristnega pomena.
 • V popotniški knjigi so ulice in imena stavb napisana v angleščini, kar mnogi domačini ne razumejo. Če kaj iščete ali želite, da vas taksist kam odpelje, naj vam kdo v hotelu, kakšni agenciji ime želenega cilja napiše v arabščini.
 • Luksor je izredno turističen kraj in zato so Egipčani vsiljivi in neprijazni (predvsem tisti, ki se ukvarjajo s turizmom), predvsem pa ni mesto, kjer je vredno ostati več dni. V hotelih ponujajo in posredujejo ture do znamenite Doline kraljev in kraljic itd. Ceneje je, če si uredite prevoz (najamete taksi), preden greste s trajektom čez Nil ali na drugi strani reke. Za tri do štiri ure vožnje z avtom in ogledi znamenitosti lahko stanejo le od 20 do 25 funtov.
 • S študentsko izkaznico ISAC so vse vstopnine pol cenejše, popusti pa so tudi pri vlakih, zato jo je vredno imeti s seboj.
 • V Aleksandriji taksisti ponujajo ogled mesta. Bodite previdni pri barantanju in preverite, ali ste se dobro razumeli, saj vam bodo na koncu dejali, da zbarantana cena velja za uro vožnje z ogledom in ne za vse tri, kolikor recimo traja ogled. Taksisti vas bodo želeli odpeljati še do predsednikove poletne rezidence, ker je na drugem koncu mesta in s tem pridobijo na času in vam več zaračunajo.

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]