fbpx

Dolina Yosemite

Novice

Le redki kraji na svetu se lahko pohvalijo s tako številnimi naravnimi znamenitostmi na tako majhnem območju kot dolina Yosemite, 12 kilometrov dolga naravna mojstrovina, ki je tako čudovita in raznolika. Dolina Yosemite, ugnezdena v osrčju gorske verige Sierra Nevada v Kaliforniji, je kraj številnih veličastnih naravnih pojavov. Tu je reka Merced in eden od […]

Le redki kraji na svetu se lahko pohvalijo s tako številnimi naravnimi znamenitostmi na tako majhnem območju kot dolina Yosemite, 12 kilometrov dolga naravna mojstrovina, ki je tako čudovita in raznolika.

Dolina Yosemite, ugnezdena v osrčju gorske verige Sierra Nevada v Kaliforniji, je kraj številnih veličastnih naravnih pojavov. Tu je reka Merced in eden od slapov je tudi slap Yosemite, ki je s 739 metri tretji najvišji slap na svetu. V pokrajini so čudovite kupole in vrhovi ter nekatere največje in najveličastnejše skalnate stene na svetu,  najbolj impresivna izmed njih pa je El Capitan, granitna stena, ki se z dna doline skoraj navpično dviguje 1099 metrov visoko.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!