fbpx

Dolina z imenom Teotihuacan

Novice

Teotihuacan  je dolina, ki leži 40 kilometrov od mehiškega glavnega mesta. To je azteška beseda, ki pomeni kraj, kjer živijo bogovi. V tej dolini sta dve orjaški piramidi, posvečeni soncu in mesecu. Teotihuacan je bilo veliko mesto, sodobnik antičnega Rima. Njegovo versko in obredno središče je imelo mnogo spomenikov orjaških razmerij. Vsi so bili podobni […]

Teotihuacan  je dolina, ki leži 40 kilometrov od mehiškega glavnega mesta. To je azteška beseda, ki pomeni kraj, kjer živijo bogovi.

V tej dolini sta dve orjaški piramidi, posvečeni soncu in mesecu. Teotihuacan je bilo veliko mesto, sodobnik antičnega Rima. Njegovo versko in obredno središče je imelo mnogo spomenikov orjaških razmerij. Vsi so bili podobni Sončni piramidi, postavljeni na površini 225 x 225 metrov (ki je le malo manjša od površine Keopsove piramide v Egiptu). Na njenem vrhu je bilo nekoč svetišče. Zdaj je še zmeraj visoka 63 metrov in vsebuje milijon kubičnih metrov opeke in kamenja. Odkopali in obnovili so jo v letih 1905 do 1910.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.