fbpx

Narodni park Sekvoj

Novice

“Sequoia National Park” je nastal leta 1890, da bi ga zaščitili pred uničenjem. Od leta 1852 so namreč sekači povzročili veliko opustošenje gozda zaradi bogastva njegovega lesa. Narodni park Sekvoj je drugi najstarejši park v ZDA. Leži na zahodnem pobočju Sierre Nevade v osrednji vzhodni Kaliforniji ter se razteza na približno 1.600 kvadratnih kilometrih. Od Los […]

“Sequoia National Park” je nastal leta 1890, da bi ga zaščitili pred uničenjem. Od leta 1852 so namreč sekači povzročili veliko opustošenje gozda zaradi bogastva njegovega lesa. Narodni park Sekvoj je drugi najstarejši park v ZDA.

Leži na zahodnem pobočju Sierre Nevade v osrednji vzhodni Kaliforniji ter se razteza na približno 1.600 kvadratnih kilometrih. Od Los Angelesa je oddaljen le 370 kilometrov. V njem rastejo na višinah med 1.500 in 2.500 metrov orjaške sekvoje (Sequoiadendrum giganteum), na severu do tihomorske obale pa zimzelene sekvoje (Sequoia sempervirens). Turisti lahko park obiščejo z avtomobilom, saj so ceste odlične, prav tako pa je na razpolago avtobusna, železniška ter letalska povezava. Obiskovalci imajo možnost v parku prenočiti, na voljo je vse leto tudi prostor za taborjenje, informacijski center, restavracija, trgovine in bencinska črpalka. Za izlete lahko turisti najamejo tudi konje. V osrčju parka je 35 gajev sekvoj velikank, med njimi pa izstopa največja sekvoja imenovana General Sherman, ki je stara med 2.300 in 2.700 let, visoka 83,8 metrov in ima v spodnjem delu obseg 31,3 metrov.

Znamenitosti parka so gora Whitney (4417 metrov), Monroejeva skala, Crescent Meadow in Kristalna jama. Iz sveta živalstva si v parku lahko ogledate črne medvede, pume in tudi (čeprav so zelo redki) rooseveltove lose. Na veliko veselje ribičev je v številnih jezerih ogromno postrvi. Zelo bogato naravno paleto dopolnjujejo visoki bori (40do 60 metrov), ogromni hrasti, leske in cedre. Narodni park Sekvoj si severno mejo deli z Narodnim parkom Kings Canyon.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!