fbpx

EGIPT: piramide v Gizi

Novice

Z ene strani odprte v prostrano puščavo, z druge pa blokirane z mestom, piramide nekako izgubijo čar starosti in vrednosti, kljub temu da spadajo med Sedem čudes sveta. Najbolje je, da jih obiščete zgodaj zjutraj, saj takrat še sonce ni tako močno in, kar je najpomembnejše, ni še vztrajnih prodajalcev, ki te preganjajo na vsakem […]

Z ene strani odprte v prostrano puščavo, z druge pa blokirane z mestom, piramide nekako izgubijo čar starosti in vrednosti, kljub temu da spadajo med Sedem čudes sveta.

Najbolje je, da jih obiščete zgodaj zjutraj, saj takrat še sonce ni tako močno in, kar je najpomembnejše, ni še vztrajnih prodajalcev, ki te preganjajo na vsakem koraku: „Gospodična, ta ruta je samo za vas zastonj!“ Seveda ti potem, ko enkrat vzameš stvar v roke, sledi kot senca ob popoldnevu in le s trdo odločnostjo se ga lahko rešiš. Ali pa ti, potem ko si že sklenil kupčijo za, na primer, dvajset egipčanskih lir in že drži denar v roki, z najbolj nedolžnim pogledom, kar jih premore svet in skoraj s solzo v očeh, zatrdi, da pa on ni mislil 20 egiptovskih funtov, temveč 20 ameriških dolarjev!

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!