fbpx

Enodnevni izleti po Sloveniji

Potovanja

Prihajajoči sončni vikendi so kot nalašč za raziskovanje Slovenije.

# Prepoznavni Bled

Bled je zagotovo najbolj prepoznavna turistična točka v Sloveniji. Poleg obvezne blejske rezine se sprehodite okoli jezera ali se zapeljite s pletno do otoka in pozvonite s cerkvenim zvonom želja.

# Morski Piran

Piran velja za enega najlepših slovenskih obmorskih mest. Sprehodite se po kamniti obali, si v bližini oglejte Sečoveljske soline in si privoščite znamenito temno čokolado s soljo.

# Zelena Velika planina

Velika planina velja za manj zahtevno pot in je primerna izbira za vso družino. V spomladanskem času so travniki posejani z zvončki in trobenticami, v pastirskih kočah pa vam bodo postregli s kislim mlekom in domačimi žganci.

# Romantična Goriška brda

V Goriških brdih boste ob kozarcu vina uživali ob razgledu na zelene griče, posejane z vinogradi. Priporočamo še obisk vasi Šmartno in gradu Vipolže.

# Prestolnica Ljubljana

Naše glavno mesto je idealno za enodnevni izlet. Sprehodite se po ulicah starega mesta, se povzpnite na grad in na soncu posedite v enem izmed lokalov ob Ljubljanici.

# Gorata Kranjska Gora

Kranjska Gora ponuja številne možnosti za rekreacijo v naravi. Obiščite Zgornji in Spodnji Martuljkov slap ter se povzpnite na slap Peričnik. Sprehodite se ob jezeru Jasna in raziščite zelene vrelce v naravnem rezervatu Zelenci.

# Skrivnostni Kras

Kras med drugim ponuja ogled Postojnske jame, Predjamskega gradu in kobilarne Lipica. Zavijte v eno izmed pršutarn is si oglejte postopek nastajanja pršuta.

# Neznano Prekmurje

Poleg znamenitega mlina na Muri, obiščite še naravni otok ob vasi Ižakovci, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!