fbpx

Enodnevni izleti po Sloveniji

Potovanja

Prihajajoči sončni vikendi so kot nalašč za raziskovanje Slovenije.

# Prepoznavni Bled

Bled je zagotovo najbolj prepoznavna turistična točka v Sloveniji. Poleg obvezne blejske rezine se sprehodite okoli jezera ali se zapeljite s pletno do otoka in pozvonite s cerkvenim zvonom želja.

# Morski Piran

Piran velja za enega najlepših slovenskih obmorskih mest. Sprehodite se po kamniti obali, si v bližini oglejte Sečoveljske soline in si privoščite znamenito temno čokolado s soljo.

# Zelena Velika planina

Velika planina velja za manj zahtevno pot in je primerna izbira za vso družino. V spomladanskem času so travniki posejani z zvončki in trobenticami, v pastirskih kočah pa vam bodo postregli s kislim mlekom in domačimi žganci.

# Romantična Goriška brda

V Goriških brdih boste ob kozarcu vina uživali ob razgledu na zelene griče, posejane z vinogradi. Priporočamo še obisk vasi Šmartno in gradu Vipolže.

# Prestolnica Ljubljana

Naše glavno mesto je idealno za enodnevni izlet. Sprehodite se po ulicah starega mesta, se povzpnite na grad in na soncu posedite v enem izmed lokalov ob Ljubljanici.

# Gorata Kranjska Gora

Kranjska Gora ponuja številne možnosti za rekreacijo v naravi. Obiščite Zgornji in Spodnji Martuljkov slap ter se povzpnite na slap Peričnik. Sprehodite se ob jezeru Jasna in raziščite zelene vrelce v naravnem rezervatu Zelenci.

# Skrivnostni Kras

Kras med drugim ponuja ogled Postojnske jame, Predjamskega gradu in kobilarne Lipica. Zavijte v eno izmed pršutarn is si oglejte postopek nastajanja pršuta.

# Neznano Prekmurje

Poleg znamenitega mlina na Muri, obiščite še naravni otok ob vasi Ižakovci, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!