fbpx

Enodnevni izleti po Sloveniji

Potovanja

Prihajajoči sončni vikendi so kot nalašč za raziskovanje Slovenije.

# Prepoznavni Bled

Bled je zagotovo najbolj prepoznavna turistična točka v Sloveniji. Poleg obvezne blejske rezine se sprehodite okoli jezera ali se zapeljite s pletno do otoka in pozvonite s cerkvenim zvonom želja.

# Morski Piran

Piran velja za enega najlepših slovenskih obmorskih mest. Sprehodite se po kamniti obali, si v bližini oglejte Sečoveljske soline in si privoščite znamenito temno čokolado s soljo.

# Zelena Velika planina

Velika planina velja za manj zahtevno pot in je primerna izbira za vso družino. V spomladanskem času so travniki posejani z zvončki in trobenticami, v pastirskih kočah pa vam bodo postregli s kislim mlekom in domačimi žganci.

# Romantična Goriška brda

V Goriških brdih boste ob kozarcu vina uživali ob razgledu na zelene griče, posejane z vinogradi. Priporočamo še obisk vasi Šmartno in gradu Vipolže.

# Prestolnica Ljubljana

Naše glavno mesto je idealno za enodnevni izlet. Sprehodite se po ulicah starega mesta, se povzpnite na grad in na soncu posedite v enem izmed lokalov ob Ljubljanici.

# Gorata Kranjska Gora

Kranjska Gora ponuja številne možnosti za rekreacijo v naravi. Obiščite Zgornji in Spodnji Martuljkov slap ter se povzpnite na slap Peričnik. Sprehodite se ob jezeru Jasna in raziščite zelene vrelce v naravnem rezervatu Zelenci.

Sledite nam

Oznake

# Skrivnostni Kras

Kras med drugim ponuja ogled Postojnske jame, Predjamskega gradu in kobilarne Lipica. Zavijte v eno izmed pršutarn is si oglejte postopek nastajanja pršuta.

# Neznano Prekmurje

Poleg znamenitega mlina na Muri, obiščite še naravni otok ob vasi Ižakovci, ki so ga domačini poimenovali Otok ljubezni.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!