fbpx

Everglades – kjer rastejo mangrove

Nasveti, Potovanja, Zanimivosti

V narodnem parku Everglades se lahko popeljete s posebnimi čolni na zračni pogon po močvirnatih predelih.

Everglades je naravna regija tropskih mokrišč v južnem delu ameriške zvezne države Florida. Sistem se začne v bližini Orlanda z reko Kissimmee, ki se izliva v jezero Okeechobee. Everglades doživlja široko paleto vremenskih vzorcev, od pogostih poplav v vlažni sezoni do suše v sušnem obdobju. Pisatelj Marjory Stoneman Douglas je populariziral izraz “reka trave”.

V narodnem parku Everglades se lahko popeljete s posebnimi čolni na zračni pogon po močvirnatih predelih, kjer rastejo mangrove, v vodah pa prebivajo kače, krokodili, kuščarji.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.