fbpx

Everglades – kjer rastejo mangrove

Nasveti, Potovanja, Zanimivosti

V narodnem parku Everglades se lahko popeljete s posebnimi čolni na zračni pogon po močvirnatih predelih.

Everglades je naravna regija tropskih mokrišč v južnem delu ameriške zvezne države Florida. Sistem se začne v bližini Orlanda z reko Kissimmee, ki se izliva v jezero Okeechobee. Everglades doživlja široko paleto vremenskih vzorcev, od pogostih poplav v vlažni sezoni do suše v sušnem obdobju. Pisatelj Marjory Stoneman Douglas je populariziral izraz “reka trave”.

V narodnem parku Everglades se lahko popeljete s posebnimi čolni na zračni pogon po močvirnatih predelih, kjer rastejo mangrove, v vodah pa prebivajo kače, krokodili, kuščarji.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.