fbpx

Mauricius – kaj početi?

Eksotična potovanja, Zanimivosti

Mauricius je otoška država v jugozahodnem Indijskem oceanu in skupaj z otoki Cargados Carajos, Rodrigues in Agalega tvori Republiko Mauricius.

Mauricius je otoška država v jugozahodnem Indijskem oceanu in skupaj z otoki Cargados Carajos, Rodrigues in Agalega tvori Republiko Mauricius. Leži 900 km vzhodno od Madagaskarja in z neskončnimi plažami ponuja krasen oddih. Poleg tega pa ima še kar nekaj zanimivosti, kamor lahko načrtujemo izlet.

Mauritius

Jezero Grand Bassin je hindujsko svetišče in romarski kraj s templjem posvečenim Lordu Shivi. Domačini verjamejo, da je jezero napolnjeno s sveto vodo Ganges v Indiji. Slap Chamarel je z višino 100 m najvišji slap na otoku. Po stopnicah se lahko povzpnemo vse do vrha in občudujemo razgled. Nedaleč stran so peščene sipine različnih barv vulkanskega izvora.

Sipine

Imenujejo se Seven Coloured Earth ali sedem barvna zemlja. Vulkanski kamni so se ohladili na različnih temperaturah, razpadli v pesek in sedaj sijejo v različnih barvah. Narodni park Black River Gorges se razprostira na 6574 hektarjih zemlje in je odlično pohodniško izhodišče. V njem uspeva več kot 300 vrst rastlin, v katerih uživa rožnat golob, ogrožena vrsta ptiča, značilna za Mauricius.

V botaničnem vrtu Pamplemousses najdemo nešteto vrst palm, velik ribnik z žabami, sadno drevje, s katerih visijo netopirji ter jezera z ogromnimi želvami.

La Vanille krokodilji park je posvečen v njem živečim krokodilom, ogledamo pa si lahko tudi želve, opice in kolekcijo insektov. Sprehodimo se skozi džunglo, se poučimo o rastlinju in živalstvu na otoku ter za konec morda poskusimo krokodilji kari.

Golob1

Namesto v naravni park se lahko odpravimo po nakupih v Grand Baie, turistično središče na severu otoka, od koder organizirajo izlete na bližnje manjše otočke. Kraj je znan tudi po živahnem nočnem življenju in ponudbi vodnih športov kot so potapljanje, jadranje ter smučanje in deskanje na vodi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Odločimo se lahko za skok s padalom v tandemu in občudujemo lepote otoka z druge perspektive. Obisk otoka velja izkoristiti za skok na sosednji otok Ile aux Cerfs, ki vabi s peščenimi plažami in lagunami ter velja za pravi morski paradiž. Odločimo se lahko za snorkljanje in raziščemo bogat podvodni svet s koralnimi grebeni ali odigramo partijo golfa, ki je z razgledom na Indijski ocean zagotovo edinstvena izkušnja.


Sledite nam


RSS Ustavi se!