fbpx

Evropska destinacija letošnjega leta: Istanbul

Novice

Organizacija European Consumers Choice je tuško velemesto razglasila za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2013 po izboru turističnih delavcev in turistov. “Istanbul je edino mesto na svetu, ki se razteza čez dve celini. Mesto minaretov in palač ter zgodovinsko križišče med Vzhodom in Zahodom je popolna izbira za mestni oddih,” so zapisali na spletni strani […]

Organizacija European Consumers Choice je tuško velemesto razglasila za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2013 po izboru turističnih delavcev in turistov.

“Istanbul je edino mesto na svetu, ki se razteza čez dve celini. Mesto minaretov in palač ter zgodovinsko križišče med Vzhodom in Zahodom je popolna izbira za mestni oddih,” so zapisali na spletni strani organizacije European Consumers Choice. Ob tem so poudarili, da je letošnje leto prav posebno tako za Istanbul kot za celotno Turčijo, saj obeležujejo 90. obletnico ustanovitve sodobne turške republike pod vodstvom “očeta naroda” Atatürka.

Na drugo mesto top destinacij se je uvrstila Lizbona, tretji je Dunaj, četrta Barcelona, peti pa Amsterdam. Sledijo Madrid, Valetta, Nica, Milano in Stockholm.

Nepridobitna organizacija European Consumers Choice s sedežem v Bruslju je z izborom najboljših evropskih destinacij začela leta 2010. Izbor poteka tako, da komisija najprej s pomočjo letnih turističnih rezultatov, ki jih beleži evropski statistični urad Eurostat, in priporočil strokovnjakov s področja turizma izbere 20 destinacij kandidatk. Končni izbor najboljše pa prepustijo javnosti, ki glasuje prek spletne strani organizacije.

Prva zmagovalka izbora leta 2010 je bila Lizbona, sledila pa sta Köbenhavn leta 2011 in Porto leta 2012.

 

Vir novice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.