fbpx

Evropska destinacija letošnjega leta: Istanbul

Novice

Organizacija European Consumers Choice je tuško velemesto razglasila za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2013 po izboru turističnih delavcev in turistov. “Istanbul je edino mesto na svetu, ki se razteza čez dve celini. Mesto minaretov in palač ter zgodovinsko križišče med Vzhodom in Zahodom je popolna izbira za mestni oddih,” so zapisali na spletni strani […]

Organizacija European Consumers Choice je tuško velemesto razglasila za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2013 po izboru turističnih delavcev in turistov.

“Istanbul je edino mesto na svetu, ki se razteza čez dve celini. Mesto minaretov in palač ter zgodovinsko križišče med Vzhodom in Zahodom je popolna izbira za mestni oddih,” so zapisali na spletni strani organizacije European Consumers Choice. Ob tem so poudarili, da je letošnje leto prav posebno tako za Istanbul kot za celotno Turčijo, saj obeležujejo 90. obletnico ustanovitve sodobne turške republike pod vodstvom “očeta naroda” Atatürka.

Na drugo mesto top destinacij se je uvrstila Lizbona, tretji je Dunaj, četrta Barcelona, peti pa Amsterdam. Sledijo Madrid, Valetta, Nica, Milano in Stockholm.

Nepridobitna organizacija European Consumers Choice s sedežem v Bruslju je z izborom najboljših evropskih destinacij začela leta 2010. Izbor poteka tako, da komisija najprej s pomočjo letnih turističnih rezultatov, ki jih beleži evropski statistični urad Eurostat, in priporočil strokovnjakov s področja turizma izbere 20 destinacij kandidatk. Končni izbor najboljše pa prepustijo javnosti, ki glasuje prek spletne strani organizacije.

Prva zmagovalka izbora leta 2010 je bila Lizbona, sledila pa sta Köbenhavn leta 2011 in Porto leta 2012.

 

Vir novice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!