fbpx

Evropska destinacija letošnjega leta: Istanbul

Novice

Organizacija European Consumers Choice je tuško velemesto razglasila za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2013 po izboru turističnih delavcev in turistov. “Istanbul je edino mesto na svetu, ki se razteza čez dve celini. Mesto minaretov in palač ter zgodovinsko križišče med Vzhodom in Zahodom je popolna izbira za mestni oddih,” so zapisali na spletni strani […]

Organizacija European Consumers Choice je tuško velemesto razglasila za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2013 po izboru turističnih delavcev in turistov.

“Istanbul je edino mesto na svetu, ki se razteza čez dve celini. Mesto minaretov in palač ter zgodovinsko križišče med Vzhodom in Zahodom je popolna izbira za mestni oddih,” so zapisali na spletni strani organizacije European Consumers Choice. Ob tem so poudarili, da je letošnje leto prav posebno tako za Istanbul kot za celotno Turčijo, saj obeležujejo 90. obletnico ustanovitve sodobne turške republike pod vodstvom “očeta naroda” Atatürka.

Na drugo mesto top destinacij se je uvrstila Lizbona, tretji je Dunaj, četrta Barcelona, peti pa Amsterdam. Sledijo Madrid, Valetta, Nica, Milano in Stockholm.

Nepridobitna organizacija European Consumers Choice s sedežem v Bruslju je z izborom najboljših evropskih destinacij začela leta 2010. Izbor poteka tako, da komisija najprej s pomočjo letnih turističnih rezultatov, ki jih beleži evropski statistični urad Eurostat, in priporočil strokovnjakov s področja turizma izbere 20 destinacij kandidatk. Končni izbor najboljše pa prepustijo javnosti, ki glasuje prek spletne strani organizacije.

Prva zmagovalka izbora leta 2010 je bila Lizbona, sledila pa sta Köbenhavn leta 2011 in Porto leta 2012.

 

Vir novice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!