fbpx

Poplavljeni amazonski pragozd v Singapurju

Novice

Ja, prav ste prebrali. Vendar pa naj vas takoj potolažimo. Ni tako, kot se zdi.;) V Singapurju so namreč odprli živalski park, posvečen največjim svetovnim porečjem, v njegovem okviru pa tudi največji sladkovodni akvarij na svetu, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd. Prejšnji teden se je v Singapurju odprl park River Safari, v katerem lahko obiskovalci občudujejo […]

Ja, prav ste prebrali. Vendar pa naj vas takoj potolažimo. Ni tako, kot se zdi.;) V Singapurju so namreč odprli živalski park, posvečen največjim svetovnim porečjem, v njegovem okviru pa tudi največji sladkovodni akvarij na svetu, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd.

Prejšnji teden se je v Singapurju odprl park River Safari, v katerem lahko obiskovalci občudujejo živali in rastlinstvo, značilno za osem velikih rečnih ekosistemov, med drugim porečje Amazonke, Nila, Mekonga, Gangesa in Misisipija. Park se razprostira na 12 hektarjih, gosti pa več kot 5.000 predstavnikov 300 različnih živalskih vrst, med katerimi so tudi številne ogrožene. Obiskovalci si lahko tako ogledajo anakonde in električne jegulje, pa tudi rečne vidre in velike pande.

Ena največjih – tudi dobesedno – atrakcij v parku je akvarij, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd. Gre za največji sladkovodni akvarij na svetu s prostornino 2.000 kubičnih metrov, stranica, skozi katero obiskovalci opazujejo 18 različnih živalskih vrst iz amazonskega porečja, pa meri 22 metrov v dolžino in štiri metre v višino.

Vodstvo parka želi z megalomanskim projektom javnost opozoriti, da so rečni ekosistemi še bolj ogroženi kot gozdni in morski, obenem pa upajo, da bodo njihovi varovanci kmalu dobili tudi mladiče in tako povečali populacijo ogroženih vrst.

 

Vir: www.siol.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!