fbpx

Poplavljeni amazonski pragozd v Singapurju

Novice

Ja, prav ste prebrali. Vendar pa naj vas takoj potolažimo. Ni tako, kot se zdi.;) V Singapurju so namreč odprli živalski park, posvečen največjim svetovnim porečjem, v njegovem okviru pa tudi največji sladkovodni akvarij na svetu, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd. Prejšnji teden se je v Singapurju odprl park River Safari, v katerem lahko obiskovalci občudujejo […]

Ja, prav ste prebrali. Vendar pa naj vas takoj potolažimo. Ni tako, kot se zdi.;) V Singapurju so namreč odprli živalski park, posvečen največjim svetovnim porečjem, v njegovem okviru pa tudi največji sladkovodni akvarij na svetu, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd.

Prejšnji teden se je v Singapurju odprl park River Safari, v katerem lahko obiskovalci občudujejo živali in rastlinstvo, značilno za osem velikih rečnih ekosistemov, med drugim porečje Amazonke, Nila, Mekonga, Gangesa in Misisipija. Park se razprostira na 12 hektarjih, gosti pa več kot 5.000 predstavnikov 300 različnih živalskih vrst, med katerimi so tudi številne ogrožene. Obiskovalci si lahko tako ogledajo anakonde in električne jegulje, pa tudi rečne vidre in velike pande.

Ena največjih – tudi dobesedno – atrakcij v parku je akvarij, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd. Gre za največji sladkovodni akvarij na svetu s prostornino 2.000 kubičnih metrov, stranica, skozi katero obiskovalci opazujejo 18 različnih živalskih vrst iz amazonskega porečja, pa meri 22 metrov v dolžino in štiri metre v višino.

Vodstvo parka želi z megalomanskim projektom javnost opozoriti, da so rečni ekosistemi še bolj ogroženi kot gozdni in morski, obenem pa upajo, da bodo njihovi varovanci kmalu dobili tudi mladiče in tako povečali populacijo ogroženih vrst.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir: www.siol.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!