fbpx

Poplavljeni amazonski pragozd v Singapurju

Novice

Ja, prav ste prebrali. Vendar pa naj vas takoj potolažimo. Ni tako, kot se zdi.;) V Singapurju so namreč odprli živalski park, posvečen največjim svetovnim porečjem, v njegovem okviru pa tudi največji sladkovodni akvarij na svetu, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd. Prejšnji teden se je v Singapurju odprl park River Safari, v katerem lahko obiskovalci občudujejo […]

Ja, prav ste prebrali. Vendar pa naj vas takoj potolažimo. Ni tako, kot se zdi.;) V Singapurju so namreč odprli živalski park, posvečen največjim svetovnim porečjem, v njegovem okviru pa tudi največji sladkovodni akvarij na svetu, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd.

Prejšnji teden se je v Singapurju odprl park River Safari, v katerem lahko obiskovalci občudujejo živali in rastlinstvo, značilno za osem velikih rečnih ekosistemov, med drugim porečje Amazonke, Nila, Mekonga, Gangesa in Misisipija. Park se razprostira na 12 hektarjih, gosti pa več kot 5.000 predstavnikov 300 različnih živalskih vrst, med katerimi so tudi številne ogrožene. Obiskovalci si lahko tako ogledajo anakonde in električne jegulje, pa tudi rečne vidre in velike pande.

Ena največjih – tudi dobesedno – atrakcij v parku je akvarij, poimenovan Poplavljeni amazonski pragozd. Gre za največji sladkovodni akvarij na svetu s prostornino 2.000 kubičnih metrov, stranica, skozi katero obiskovalci opazujejo 18 različnih živalskih vrst iz amazonskega porečja, pa meri 22 metrov v dolžino in štiri metre v višino.

Vodstvo parka želi z megalomanskim projektom javnost opozoriti, da so rečni ekosistemi še bolj ogroženi kot gozdni in morski, obenem pa upajo, da bodo njihovi varovanci kmalu dobili tudi mladiče in tako povečali populacijo ogroženih vrst.

 

Vir: www.siol.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]