fbpx

Popotniški par: Dominika in Igor Osvald na sedemletnem raziskovanju sveta in sebe

Novice

Želja po dolgem potovanju, na katerem izgubiš občutek za čas in te novi svetovi posrkajo vase, je bila skupna obema. Le da bi ona šla za leto dni, on pa je tuhtal o treh. Kompromis ni bil potreben, kajti na koncu se jih je seštelo sedem. Toliko časa sta bila v zadnjih osmih letih na […]

Želja po dolgem potovanju, na katerem izgubiš občutek za čas in te novi svetovi posrkajo vase, je bila skupna obema. Le da bi ona šla za leto dni, on pa je tuhtal o treh. Kompromis ni bil potreben, kajti na koncu se jih je seštelo sedem. Toliko časa sta bila v zadnjih osmih letih na poti Dominika in Igor Osvald iz Maribora. Počasi in z užitkom, v skladu z mislijo, da je pomembna pot, ne cilj.

Zdaj ali nikoli

»Že prej sva veliko hodila po svetu, vendar ne za dlje kot dva meseca. V mislih sva vedno imela dolgo potovanje, a zdelo se nama je, da si ga zaradi dela ne moreva privoščiti. Več ko je bilo dela, manj je bilo časa. Na koncu vidiš, da tistega, kar zaslužiš, ne moreš porabiti tako, kot bi želel. Ničesar več nisem zaznaval. Nove izkušnje pa te prisilijo v dojemanje, in spet si kot otrok,« triinštiridesetletni Igor, po poklicu odvetnik, obuja spomine na to, kako je zorela odločitev. Dominika, tedaj še zaposlena kot živilska tehnologinja, pa dodaja: »Rekla sva si, zakaj ne bi enkrat v življenju naredila tako, kot si želiva? Verjamem, da ima marsikdo podobne sanje, pa morda njegov partner ni za to. Midva pa sva spodbujala drug drugega.« Igor je zaprl svojo odvetniško pisarno, Dominika je pustila službo, oddala sta hišo in poslovne prostore. Marca 2005, medtem ko so najbližji z dvomom spremljali njune poteze, se je zanju začela pustolovščina

 

Celoten članek lahko preberete tu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!