fbpx

Francoski Bordeaux

Potovanja

V okolici se nahaja, kar nekaj vinskih poti.

Mesto Bordeaux je eno izmed lepših francoskih in evropskih destinacij, ki obiskovalca ne pusti ravnodušnega. Bogato je z zgodovino in izjemno gastronomijo. Od leta 2007 je uvrščeno na Unescovo listo kulturne dediščine, saj ima izredno ohranjeno arhitekturo od razsvetljenstva naprej.

ne priporočam: “Nikakor ne potovat z avtodomom v Francijo, kjer je le malo kampov za avtodome, drugje pa ni dovoljeno parkiranje in spanje, toliko v vednost. Tudi predrago je tako potovanje, pa še zima je pred vrati, lahko čez noč zapade precej snega…”

Ogromno število ulic je zaprtih za promet, po njih pa se vozijo tramvaji in kolesarji. Ponaša se z več kot desetimi muzeji, v katerih lahko med drugim občudujemo dela Picassoja, Moneja in Rodina. V okolici se nahaja šest vinskih poti. Najstarejši vinogradi ležijo na jugu mesta v okolica Gravesa in Sauternesa. Med srkanjem vina si lahko ogledamo še 20 gradov, ki so v neposredni bližini vinskih poti.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!