fbpx

Francoski Bordeaux

Potovanja

V okolici se nahaja, kar nekaj vinskih poti.

Mesto Bordeaux je eno izmed lepših francoskih in evropskih destinacij, ki obiskovalca ne pusti ravnodušnega. Bogato je z zgodovino in izjemno gastronomijo. Od leta 2007 je uvrščeno na Unescovo listo kulturne dediščine, saj ima izredno ohranjeno arhitekturo od razsvetljenstva naprej.

ne priporočam: “Nikakor ne potovat z avtodomom v Francijo, kjer je le malo kampov za avtodome, drugje pa ni dovoljeno parkiranje in spanje, toliko v vednost. Tudi predrago je tako potovanje, pa še zima je pred vrati, lahko čez noč zapade precej snega…”

Ogromno število ulic je zaprtih za promet, po njih pa se vozijo tramvaji in kolesarji. Ponaša se z več kot desetimi muzeji, v katerih lahko med drugim občudujemo dela Picassoja, Moneja in Rodina. V okolici se nahaja šest vinskih poti. Najstarejši vinogradi ležijo na jugu mesta v okolica Gravesa in Sauternesa. Med srkanjem vina si lahko ogledamo še 20 gradov, ki so v neposredni bližini vinskih poti.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!