fbpx

Grand Hotel Prisank odprl svoja vrata

Novice

Hotelsko turistično podjetje Gorenjka Kranjska Gora d.d. je skupaj z večinskim lastnikom, družbo HIT iz Nove Gorice, odprlo Grand Hotel Prisank v Kranjski Gori. Novi objekt ima skupaj 110 sob osmih različnih tipov. Vse sobe zadoščajo standardu štirih zvezdic, nekaj pa je tudi nadstandardno opremljenih. Klimatizirana hotelska restavracija ima preko 250 sedežev, v pritličju objekta […]

Hotelsko turistično podjetje Gorenjka Kranjska Gora d.d. je skupaj z večinskim lastnikom, družbo HIT iz Nove Gorice, odprlo Grand Hotel Prisank v Kranjski Gori. Novi objekt ima skupaj 110 sob osmih različnih tipov.

Vse sobe zadoščajo standardu štirih zvezdic, nekaj pa je tudi nadstandardno opremljenih. Klimatizirana hotelska restavracija ima preko 250 sedežev, v pritličju objekta pa se vrstijo lokali z različnimi vsebinami. Vrednost investicije je znašala 1,5 milijarde tolarjev. Odprtje Grand Hotela Prisank je pomemben dogodek tudi za družbo HIT, saj pomeni uresničevanje tistega dela njene strategije, ki predvideva vlaganja v klasični turizem. HIT ga razvija na dveh lokacijah, na Gorenjskem in v Črni gori.

V Hitu ocenjujejo, da so v Kranjsko Goro vložili že več kot 7 milijard tolarjev, v proračun občine Kranjska Gora pa so s koncesijskimi dajatvami doslej prispevali več kot milijardo tolarjev. Investicija Prisank se je pričela marca 2003 z rušitvijo starega objekta. Novi objekt ima preko 8800 kvadratnih metrov  bruto površin in skupno 110 sob (prej 65) osmih različnih tipov: klasične hotelske sobe (28 kvadratnih metrov), hotelski apartmaji (50 kvadratnih metrov), de luxe sobi z vodno posteljo, antiseptični sobi, sobi za invalide in predsedniška apartmaja. Vse sobe zadoščajo standardu štirih zvezdic, nekaj pa je tudi nadstandardno opremljenih. Klimatizirana hotelska restavracija ima preko 250 sedežev. V pritličju objekta se vrstijo lokali z različnimi vsebinami.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!