fbpx

Zaščita Velikega koralnega grebena

Novice

Avstralska vlada je v parlamentarno obravnavo poslala zakon, s katerim naj bi zaščitili Veliki koralni greben pred uničevanjem. Približno tretjina grebena ne bo dostopna za ribiče in ladje. To bo največje zaščiteno morsko območje na svetu. Predvidene kazni so visoke: milijon avstralskih dolarjev za podjetja in 220.000 za posameznike. Znanstveniki in okoljevarstveniki ob tem opozarjajo, […]

Avstralska vlada je v parlamentarno obravnavo poslala zakon, s katerim naj bi zaščitili Veliki koralni greben pred uničevanjem. Približno tretjina grebena ne bo dostopna za ribiče in ladje.

To bo največje zaščiteno morsko območje na svetu. Predvidene kazni so visoke: milijon avstralskih dolarjev za podjetja in 220.000 za posameznike. Znanstveniki in okoljevarstveniki ob tem opozarjajo, da bi bilo treba za učinkovito zaščito zapreti polovico grebena. Veliki koralni greben na severovzhodu Avstralije sicer spada k državi Queensland in prinese milijardo in pol avstralskih dolarjev prihodka na leto (približno 1,1 milijarde ameriških dolarjev). Zaradi zaščite bodo številni ribiči ob zaslužek.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!