fbpx

Gremo v zabaviščni park!

Novice, Potovanja

V Disneylandu čarobne vile letijo nad 5 tematskimi parki s klasičnimi atrakcijami, predstavami in uličnimi paradami.

Vlakec smrti, duhov, princesin grad ali veliko kolo – raziščite 5 najboljših zabaviščnih parkov. Za otroke (pa tudi za odrasle) Evropa ponuja na stotine zabaviščnih parkov.

# Disneyland, Pariz – Francija

Čarobne vile letijo nad 5 tematskimi parki s klasičnimi atrakcijami, predstavami in uličnimi paradami. Po rami potrepljajte pirata, potujte skozi čas in prostor ter si oglejte nepozaben ognjemet in svetlobno predstavo nad Disneyevim gradom speče lepotice.
mala212: “ja jst sem bla v disneylandu v parizu! z eno besedo: noro! mislim da je 4-5 vlakcev-…res je hudo pa se nobenih velkih vrst ni, ker majo to zelo urejen 🙂 mislim, pa da na vse kar je v parku ne bos mogu it….ker je vsega tok! mors it saj 2x tja da res pogledas vse 🙂 upam, da ti bo vsec tam :)”

# Port Aventura, Španija

Port Aventura je tematski park in resort na jugu Barcelone. Je eden izmed najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v Španiji in šesti najbolj obiskan v Evropi. Na leto ga obišče približno 4 milijone obiskovalcev. Vključuje vodni park Costa Caribe in 4 hotele. Povezujeta ga 2 letališči v oddaljenosti 30 minut in železniška postaja, od koder prihajajo vlaki iz Barcelone in Salou-ja. Sestavljen je iz 5 tematskih parkov, ki temeljijo na podobah zgodovinskih civilizacij (Mediteran, daljni Zahod, Mehika, Kitajska in Polinezija) ter v letu 2011 na novo odprta Sezamova ulica.

# Futuroscope, Poitiers – Francija

Z več kot 46 milijoni obiskovalcev na leto, od kar je odprl svoja vrata, je Futuroscope eden najbolj znanih in priljubljenih tematskih parkov v Franciji. Futuroscope je idealen prostor za sprostitev, s 60 hektarji umirjene zelene površine in 25 originalnimi doživetji pa pričara pravljično vzdušje. Ponuja filme v gromozanskem formatu, 3D vožnjo s 4D efekti, igre, predstave v živo, aktivnosti na prostem in še in še.

# Euro park, Nemčija

Euro park je največji tematski park v Nemčiji in drugi najpopularnejši v Evropi (takoj za pariškim Disneylandom)Nahaja se v Rustu, v jugozahodni Nemčiji, med Freiburgom in Strasbourgom. Je dom 12 roller coasterjev; najstarejši je Alpenexpress rudniški vlak, ki vas popelje skozi rudnik diamantov in najnovejši Arthur – kombinacija notranjo-zunanje svetlo-temne proge.

# Parc Astérix, Francija

Park Asterix je oblikovan na podlagi zgodbe o Asterixu (po Albertu Uderzu in Reneju Goscinnyju). Nahaja se približno 35 km severno od Pariza, 32 km od pariškega Disneylanda in 20 km od zgodovinskega gradu Chantilly v Plaillyju, departmaju Oise. Najbolj prepoznavna atrakcija so raznovrstni roller coasterji zasnovani v stilu starodavnih civilizacij kot so bili Rimljani, Grki in Egipčani.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.