Gremo v zabaviščni park!

Novice, Potovanja

V Disneylandu čarobne vile letijo nad 5 tematskimi parki s klasičnimi atrakcijami, predstavami in uličnimi paradami.

Vlakec smrti, duhov, princesin grad ali veliko kolo – raziščite 5 najboljših zabaviščnih parkov. Za otroke (pa tudi za odrasle) Evropa ponuja na stotine zabaviščnih parkov.

# Disneyland, Pariz – Francija

Čarobne vile letijo nad 5 tematskimi parki s klasičnimi atrakcijami, predstavami in uličnimi paradami. Po rami potrepljajte pirata, potujte skozi čas in prostor ter si oglejte nepozaben ognjemet in svetlobno predstavo nad Disneyevim gradom speče lepotice.
mala212: “ja jst sem bla v disneylandu v parizu! z eno besedo: noro! mislim da je 4-5 vlakcev-…res je hudo pa se nobenih velkih vrst ni, ker majo to zelo urejen 🙂 mislim, pa da na vse kar je v parku ne bos mogu it….ker je vsega tok! mors it saj 2x tja da res pogledas vse 🙂 upam, da ti bo vsec tam :)”

# Port Aventura, Španija

Port Aventura je tematski park in resort na jugu Barcelone. Je eden izmed najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v Španiji in šesti najbolj obiskan v Evropi. Na leto ga obišče približno 4 milijone obiskovalcev. Vključuje vodni park Costa Caribe in 4 hotele. Povezujeta ga 2 letališči v oddaljenosti 30 minut in železniška postaja, od koder prihajajo vlaki iz Barcelone in Salou-ja. Sestavljen je iz 5 tematskih parkov, ki temeljijo na podobah zgodovinskih civilizacij (Mediteran, daljni Zahod, Mehika, Kitajska in Polinezija) ter v letu 2011 na novo odprta Sezamova ulica.

# Futuroscope, Poitiers – Francija

Z več kot 46 milijoni obiskovalcev na leto, od kar je odprl svoja vrata, je Futuroscope eden najbolj znanih in priljubljenih tematskih parkov v Franciji. Futuroscope je idealen prostor za sprostitev, s 60 hektarji umirjene zelene površine in 25 originalnimi doživetji pa pričara pravljično vzdušje. Ponuja filme v gromozanskem formatu, 3D vožnjo s 4D efekti, igre, predstave v živo, aktivnosti na prostem in še in še.

# Euro park, Nemčija

Euro park je največji tematski park v Nemčiji in drugi najpopularnejši v Evropi (takoj za pariškim Disneylandom)Nahaja se v Rustu, v jugozahodni Nemčiji, med Freiburgom in Strasbourgom. Je dom 12 roller coasterjev; najstarejši je Alpenexpress rudniški vlak, ki vas popelje skozi rudnik diamantov in najnovejši Arthur – kombinacija notranjo-zunanje svetlo-temne proge.

# Parc Astérix, Francija

Park Asterix je oblikovan na podlagi zgodbe o Asterixu (po Albertu Uderzu in Reneju Goscinnyju). Nahaja se približno 35 km severno od Pariza, 32 km od pariškega Disneylanda in 20 km od zgodovinskega gradu Chantilly v Plaillyju, departmaju Oise. Najbolj prepoznavna atrakcija so raznovrstni roller coasterji zasnovani v stilu starodavnih civilizacij kot so bili Rimljani, Grki in Egipčani.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.