fbpx

Gremo v zabaviščni park!

Novice, Potovanja

V Disneylandu čarobne vile letijo nad 5 tematskimi parki s klasičnimi atrakcijami, predstavami in uličnimi paradami.

Vlakec smrti, duhov, princesin grad ali veliko kolo – raziščite 5 najboljših zabaviščnih parkov. Za otroke (pa tudi za odrasle) Evropa ponuja na stotine zabaviščnih parkov.

# Disneyland, Pariz – Francija

Čarobne vile letijo nad 5 tematskimi parki s klasičnimi atrakcijami, predstavami in uličnimi paradami. Po rami potrepljajte pirata, potujte skozi čas in prostor ter si oglejte nepozaben ognjemet in svetlobno predstavo nad Disneyevim gradom speče lepotice.
mala212: “ja jst sem bla v disneylandu v parizu! z eno besedo: noro! mislim da je 4-5 vlakcev-…res je hudo pa se nobenih velkih vrst ni, ker majo to zelo urejen 🙂 mislim, pa da na vse kar je v parku ne bos mogu it….ker je vsega tok! mors it saj 2x tja da res pogledas vse 🙂 upam, da ti bo vsec tam :)”

# Port Aventura, Španija

Port Aventura je tematski park in resort na jugu Barcelone. Je eden izmed najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v Španiji in šesti najbolj obiskan v Evropi. Na leto ga obišče približno 4 milijone obiskovalcev. Vključuje vodni park Costa Caribe in 4 hotele. Povezujeta ga 2 letališči v oddaljenosti 30 minut in železniška postaja, od koder prihajajo vlaki iz Barcelone in Salou-ja. Sestavljen je iz 5 tematskih parkov, ki temeljijo na podobah zgodovinskih civilizacij (Mediteran, daljni Zahod, Mehika, Kitajska in Polinezija) ter v letu 2011 na novo odprta Sezamova ulica.

# Futuroscope, Poitiers – Francija

Z več kot 46 milijoni obiskovalcev na leto, od kar je odprl svoja vrata, je Futuroscope eden najbolj znanih in priljubljenih tematskih parkov v Franciji. Futuroscope je idealen prostor za sprostitev, s 60 hektarji umirjene zelene površine in 25 originalnimi doživetji pa pričara pravljično vzdušje. Ponuja filme v gromozanskem formatu, 3D vožnjo s 4D efekti, igre, predstave v živo, aktivnosti na prostem in še in še.

# Euro park, Nemčija

Euro park je največji tematski park v Nemčiji in drugi najpopularnejši v Evropi (takoj za pariškim Disneylandom)Nahaja se v Rustu, v jugozahodni Nemčiji, med Freiburgom in Strasbourgom. Je dom 12 roller coasterjev; najstarejši je Alpenexpress rudniški vlak, ki vas popelje skozi rudnik diamantov in najnovejši Arthur – kombinacija notranjo-zunanje svetlo-temne proge.

# Parc Astérix, Francija

Park Asterix je oblikovan na podlagi zgodbe o Asterixu (po Albertu Uderzu in Reneju Goscinnyju). Nahaja se približno 35 km severno od Pariza, 32 km od pariškega Disneylanda in 20 km od zgodovinskega gradu Chantilly v Plaillyju, departmaju Oise. Najbolj prepoznavna atrakcija so raznovrstni roller coasterji zasnovani v stilu starodavnih civilizacij kot so bili Rimljani, Grki in Egipčani.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.