fbpx

Popotniške destinacije za vsak mesec v letu

Novice, Potovanja

Ste vedeli, da na Kostariki živijo najsrečnejši ljudje na svetu?

Vas v letu 2018 mika odpotovati nekam daleč, pa ne veste točno kdaj in kam? Potem je tole sporočilo kot nalašč za vas! V njem so zbrane najbolj “vroče”, zanimive, avtentične in raznolike destinacije za prihajajoče leto razporejene po mesecih. Od pisanih odtenkov Vietnama, bujne Nove Zelandije, množice vonjev in nasmehov Šrilanke, odkrivanja Islandije z avtodomom ali Kostarike z najetim vozilom. Pa seveda Avstralija, Maldivi, Bali, Mauritius,…

joj ste tečke: “Torej ja, s 3 tedenskim dojenčkom se da potovat z avtom in to bistveno lažje kot z 1 letnikom. Ob določenih pogojih seveda. Ne sme biti vroče, ne sme se ti mudit, 100% se prilagodiš otroku glede postankov (hranjenje, previjanje), ob postankih daš otroka obvezno ven iz lupinice v voziček, na ravno podlago, da mu spremeniš lego. 500km sploh ne bi smel biti problem. V normalnih okoliščinah je to 5ur vožnje, s postanki zaradi dojenčka nekaj ur več.”

# JANUAR: po sledeh hobitov

Odkrivajte najlepše kraje in neokrnjeno naravo Nove Zelandije ter se odpravite po poteh hobitov z obiskom 150 krajev, kjer so snemali slavno filmsko trilogijo Gospodar prstanov.

# FEBRUAR: na belih strminah

Najlepši smučarski hoteli v Avstriji, Italiji, Franciji, Švici in ZDA. Odlične lokacije, vrhunska urejenost, izbrana kulinarika in pestro dogajanje = recept za popoln zimski oddih.

# MAREC: čudovita Šrilanka

Sprehodite se skozi prostrane nasade čaja, zajahajte slona, potopite stopala v topel morski pesek, začutite preplet starodavnih kultur v eni najprijaznejših držav Azije.

Vir: pixabay

# APRIL: Vietnam skupinsko

Obiščite “najbolj vročo” destinacijo v Aziji. Skupinsko potovanje z obiskom gorskih plemen, križarjenjem po zalivu Halong in obiskom urbanih prestolnic boste zaključili z oddihom ob morju.

# MAJ: čas za Maldive!

Maja se na Maldivih uradno začne nizka sezona, ko se cene spustijo za 20-35 %, vreme pa je vseeno odlično s temperaturo morja okrog 28 °C in temperaturo ozračja med 30-33 °C.

# JUNIJ: Islandija “self drive”

Najboljši čas za obisk mogočnih vulkanskih gora Islandije ter slapov, fjordov in drugih oblik pokrajine, ki je služila kot filmska kulisa številnim svetovnim uspešnicam.

Vir: pixabay

# JULIJ: Bali in lepote Lomboka

Eksotični Bali, ki ga obdajajo stotine kilometrov peščenih plaž, navdušuje s svojo pokrajinsko in kulturno raznolikostjo. Bližnji Lombok pa slovi po umirjenem vzdušju in najlepših sončnih zahodih v tem delu Azije.

# AVGUST: čar Cookovih otokov

Verjetno najboljša destinacija za poroke v Južnem Pacifiku, kjer kombinacija otokov Rarotonga in Aitutaki ponuja aktivne počitnice kot tudi oddih na belih peščenih plažah.

Sledite nam

Oznake

# SEPTEMBER: lepote Cipra

Na otoku s pestro zgodovino in odlično kulinariko se življenje v septembru počasi umiri. Temperature se spustijo na ca. 26-28 °C in Ciper postane odlična destinacija za jesenski dopust.

Vir: pixabay

# OKTOBER: obrazi Kostarike

Ste vedeli, da na Kostariki živijo najsrečnejši ljudje na svetu, da narodni parki pokrivajo četrtino države in da zaradi varnosti slovi kot idealna izbira za “self-drive” potovanje? Zdaj je čas, da jo obiščete tudi vi!

# NOVEMBER: Mauritius vabi …

Obiščite otok v Indijskem oceanu, ki je čudovit skozi vse leto, v novembru pa ga odlikuje nizka vlažnost in odlične temperature. Priporočamo družinam, mladoporočencem in golfistom.

# DECEMBER: popolna Avstralija

Slivestrovanje v Sydneyju, sončni vzhod nad goro Uluru, večer v družbi pingvinov na Filipovem otoku, gurmanski presežki in vrhunska vina v Adelaidu … Avstralija je edinstvena – zagotovo očara tudi vas!

Vir: pixabay

Vir naslovne fotografije: pixabay

Preberi tudi: 5 načel japonske kuhinje

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!