Popotniške destinacije za vsak mesec v letu

Popotniške destinacije za vsak mesec v letu

Vas v letu 2017 mika odpotovati nekam daleč, pa ne veste točno kdaj in kam? Potem je tole sporočilo kot nalašč za vas! V njem so zbrane najbolj “vroče”, zanimive, avtentične in raznolike destinacije za prihajajoče leto razporejene po mesecih. Od pisanih odtenkov Vietnama, bujne Nove Zelandije, množice vonjev in nasmehov Šrilanke, odkrivanja Islandije z avtodomom ali Kostarike z najetim vozilom. Pa seveda Avstralija, Maldivi, Bali, Mauritius,…

joj ste tečke: “Torej ja, s 3 tedenskim dojenčkom se da potovat z avtom in to bistveno lažje kot z 1 letnikom. Ob določenih pogojih seveda. Ne sme biti vroče, ne sme se ti mudit, 100% se prilagodiš otroku glede postankov (hranjenje, previjanje), ob postankih daš otroka obvezno ven iz lupinice v voziček, na ravno podlago, da mu spremeniš lego. 500km sploh ne bi smel biti problem. V normalnih okoliščinah je to 5ur vožnje, s postanki zaradi dojenčka nekaj ur več.”

# JANUAR: po sledeh hobitov

Odkrivajte najlepše kraje in neokrnjeno naravo Nove Zelandije ter se odpravite po poteh hobitov z obiskom 150 krajev, kjer so snemali slavno filmsko trilogijo Gospodar prstanov.

# FEBRUAR: na belih strminah

Najlepši smučarski hoteli v Avstriji, Italiji, Franciji, Švici in ZDA. Odlične lokacije, vrhunska urejenost, izbrana kulinarika in pestro dogajanje = recept za popoln zimski oddih.

# MAREC: čudovita Šrilanka

Sprehodite se skozi prostrane nasade čaja, zajahajte slona, potopite stopala v topel morski pesek, začutite preplet starodavnih kultur v eni najprijaznejših držav Azije.

# APRIL: Vietnam skupinsko

Obiščite “najbolj vročo” destinacijo v Aziji. Skupinsko potovanje z obiskom gorskih plemen, križarjenjem po zalivu Halong in obiskom urbanih prestolnic boste zaključili z oddihom ob morju.

# MAJ: čas za Maldive!

Maja se na Maldivih uradno začne nizka sezona, ko se cene spustijo za 20-35 %, vreme pa je vseeno odlično s temperaturo morja okrog 28 °C in temperaturo ozračja med 30-33 °C.

# JUNIJ: Islandija “self drive”

Najboljši čas za obisk mogočnih vulkanskih gora Islandije ter slapov, fjordov in drugih oblik pokrajine, ki je služila kot filmska kulisa številnim svetovnim uspešnicam.

# JULIJ: Bali in lepote Lomboka

Eksotični Bali, ki ga obdajajo stotine kilometrov peščenih plaž, navdušuje s svojo pokrajinsko in kulturno raznolikostjo. Bližnji Lombok pa slovi po umirjenem vzdušju in najlepših sončnih zahodih v tem delu Azije.

# AVGUST: čar Cookovih otokov

Verjetno najboljša destinacija za poroke v Južnem Pacifiku, kjer kombinacija otokov Rarotonga in Aitutaki ponuja aktivne počitnice kot tudi oddih na belih peščenih plažah.

# SEPTEMBER: lepote Cipra

Na otoku s pestro zgodovino in odlično kulinariko se življenje v septembru počasi umiri. Temperature se spustijo na ca. 26-28 °C in Ciper postane odlična destinacija za jesenski dopust.

# OKTOBER: obrazi Kostarike

Ste vedeli, da na Kostariki živijo najsrečnejši ljudje na svetu, da narodni parki pokrivajo četrtino države in da zaradi varnosti slovi kot idealna izbira za “self-drive” potovanje? Zdaj je čas, da jo obiščete tudi vi!

# NOVEMBER: Mauritius vabi …

Obiščite otok v Indijskem oceanu, ki je čudovit skozi vse leto, v novembru pa ga odlikuje nizka vlažnost in odlične temperature. Priporočamo družinam, mladoporočencem in golfistom.

# DECEMBER: popolna Avstralija

Slivestrovanje v Sydneyju, sončni vzhod nad goro Uluru, večer v družbi pingvinov na Filipovem otoku, gurmanski presežki in vrhunska vina v Adelaidu … Avstralija je edinstvena – zagotovo očara tudi vas!

Preberi tudi: 5 načel japonske kuhinje

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

zastava

Lana je del ustvarjanja zgodbe Potovanja.Over.Net od leta 2015. Rada odkriva nove kotičke in spoznava različne ljudi na svoji poti. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.