fbpx

Hollywood severa ali dom vseh vaših serij

Novice

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”. Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov […]

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”.

Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov Britanske Kolumbije, ki so jo zaradi spektakularne okolice, ki pokriva devet klimatskih pasov, in relativne bližine Hollywooda postavili za protagonista naših zaslonov.

 

Foto: Lonely Planet

Kanadska literarna ikona Douglas Coupland je v svojem romanu City of Glass zapisal: “Nekoč sem bil v Helsinkih v hotelu, v katerem je imela televizija šest kanalov. Pet od teh jih je predvajalo v Vancouvru posnete filme, šesti pa je bil CNN. Telefoniral sem svoji mami in istočasno sva gledala CNN. Počutil sem se skoraj kot doma.”

Od Altmana do MacGyverja

V Britanski Kolumbiji, provinci, obdarjeni z ruralnimi in urbanimi kulisami, ki lahko zapolnjujejo vlogo ljubko podeželskega, surovo mestnega ali postmoderno sodobnega, je možnost pripovedovanja filmskih zgodb brezmejna…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.