fbpx

Hollywood severa ali dom vseh vaših serij

Novice

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”. Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov […]

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”.

Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov Britanske Kolumbije, ki so jo zaradi spektakularne okolice, ki pokriva devet klimatskih pasov, in relativne bližine Hollywooda postavili za protagonista naših zaslonov.

 

Foto: Lonely Planet

Kanadska literarna ikona Douglas Coupland je v svojem romanu City of Glass zapisal: “Nekoč sem bil v Helsinkih v hotelu, v katerem je imela televizija šest kanalov. Pet od teh jih je predvajalo v Vancouvru posnete filme, šesti pa je bil CNN. Telefoniral sem svoji mami in istočasno sva gledala CNN. Počutil sem se skoraj kot doma.”

Od Altmana do MacGyverja

V Britanski Kolumbiji, provinci, obdarjeni z ruralnimi in urbanimi kulisami, ki lahko zapolnjujejo vlogo ljubko podeželskega, surovo mestnega ali postmoderno sodobnega, je možnost pripovedovanja filmskih zgodb brezmejna…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.