Hollywood severa ali dom vseh vaših serij

Novice

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”. Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov […]

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”.

Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov Britanske Kolumbije, ki so jo zaradi spektakularne okolice, ki pokriva devet klimatskih pasov, in relativne bližine Hollywooda postavili za protagonista naših zaslonov.

 

Foto: Lonely Planet

Kanadska literarna ikona Douglas Coupland je v svojem romanu City of Glass zapisal: “Nekoč sem bil v Helsinkih v hotelu, v katerem je imela televizija šest kanalov. Pet od teh jih je predvajalo v Vancouvru posnete filme, šesti pa je bil CNN. Telefoniral sem svoji mami in istočasno sva gledala CNN. Počutil sem se skoraj kot doma.”

Od Altmana do MacGyverja

V Britanski Kolumbiji, provinci, obdarjeni z ruralnimi in urbanimi kulisami, ki lahko zapolnjujejo vlogo ljubko podeželskega, surovo mestnega ali postmoderno sodobnega, je možnost pripovedovanja filmskih zgodb brezmejna…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!