fbpx

Hollywood severa ali dom vseh vaših serij

Novice

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”. Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov […]

Vancouver se redno uvršča na sezname najboljših mest, kjer se najbolje živi, toda ali veste, da gre tudi za eno najpogosteje – gledanih mest na svetu? Ta del Kanade namreč slovi kot “Hollywood severa”.

Verjetno se sploh ne zavedate, kolikokrat ste se igrali turista iz naslanjača, ko ste v svojih priljubljenih TV-serijah opazovali kalejdoskop čarov Britanske Kolumbije, ki so jo zaradi spektakularne okolice, ki pokriva devet klimatskih pasov, in relativne bližine Hollywooda postavili za protagonista naših zaslonov.

 

Foto: Lonely Planet

Kanadska literarna ikona Douglas Coupland je v svojem romanu City of Glass zapisal: “Nekoč sem bil v Helsinkih v hotelu, v katerem je imela televizija šest kanalov. Pet od teh jih je predvajalo v Vancouvru posnete filme, šesti pa je bil CNN. Telefoniral sem svoji mami in istočasno sva gledala CNN. Počutil sem se skoraj kot doma.”

Od Altmana do MacGyverja

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V Britanski Kolumbiji, provinci, obdarjeni z ruralnimi in urbanimi kulisami, ki lahko zapolnjujejo vlogo ljubko podeželskega, surovo mestnega ali postmoderno sodobnega, je možnost pripovedovanja filmskih zgodb brezmejna…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!