fbpx

Zdravilišče Strunjan

Novice

Oddih med vrelci življenja … poiščite zdravje in energijo tam od koder jo za vas črpa narava… V malem obmorskem mestecu sredi borovega gozdička, v zaščitenem krajinskem parku, zatišni zalivski legi in bližini solin Strunjanskega parka – tam se je to prelepo, prav sončno sobotno dopoldne, zasidrala ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija! Zdravilne učinke naravne klime, […]

Oddih med vrelci življenja … poiščite zdravje in energijo tam od koder jo za vas črpa narava…

V malem obmorskem mestecu sredi borovega gozdička, v zaščitenem krajinskem parku, zatišni zalivski legi in bližini solin Strunjanskega parka – tam se je to prelepo, prav sončno sobotno dopoldne, zasidrala ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija!
Zdravilne učinke naravne klime, ki vam jih nudi krajinski park Strunjan in tamkajšnje zdravilišče je moč doživeti ne le poleti, temveč prav vseh letnih časih. Oddih ob morju ali tudi v bolj mrzlih mesecih v njem, kot si boste lahko privoščili v bazenih hotela Svoboda, s sprehodi v okoliška obmorska mesteca ali skupinskimi izleti v zaledje slovenske Istre, boste svojemu telesu povrnili mobilnost in duši nove energije.

https://www.facebook.com/talasostrunjan/photos/pcb.350480245747575/350479609080972/?type=3&theater

Letošnje poletje pravijo, so v Zdravilišču Strunjan preživeli tako, kot večina turističnih delavcev odvisnih od vremena. Sicer je Strunjan vseeno živel, če ne ravno vsakodnevno od tropske vročine kot so v začetku poletja napovedovali vremenkoti pa od stalnih gostov, ki svoj obisk vsako leto ponovno najavijo v Zdravilišču Strunjan. Letos so Krkini hoteli ponovno pod svoje okrilje prevzeli tudi plažne objekte, le na 200 metrov oddaljeni hotelski plaži, kjer kot pravijo, se je vse poletje kaj zanimivega dogajalo, redni animacijski programi za otroke pa tudi zabavne popoldanske in večerne urice za malo starejše.

NARAVNE DANOSTI ZDRAVILIŠČA STRUNJAN UGODNO IN SPROSTITVENO DELUJEJO NA TELO IN DUŠO!

Zdravilišče Strunjan svoj vrhunec zaradi obmorske lege doživi predvsem v mesecu avgustu in septembru, veliko gostov kot radi povedo se k njim vrača vsako leto, že ob odhodu zopet najavijo svoj prihod. Vsekakor v zdravilišče prihaja veliko Slovencev, z vsakim letom več pa je tudi tujcev…

Nina Golob, pomočnica direktorja Zdravilišča Strunjan: “Naše zdravilišče zaradi svoje lege izkorišča vse naravno danosti obmorske klime, temu strokovno pravimo talasoterapija in to vam nudi sama okolica našega zdravilišča, v zdravilišču samem pa za terapije izkoristimo tudi druge naravne danosti kot so morsko blato, sol ipd. K nam gostje prihajajo skozi celo leto, tudi v bolj zaspanem letnem času, torej pozimi, ko je v nekaterih krajih neprijetno mrzlo in poledenelo. Tukaj, prav ob morju, si naberejo novih moči in mobilnosti.”

Sprehodi v naravi in kopanje v bazenu z morsko vodo ogrevano na 32°C bo vaše telo prijetno sprostilo, manj obremenjen bo vaš ožiljni sistem, lažje pa se izvajajo tudi fizioterapevtski programi ter ostale gibalne vaje. Za sprostitev ob bazenu so kot novost v hotelu Svoboda letos dodali še masažo, kar 3x na teden vam je na voljo tudi maser s pomočjo katerega lahko notranji in zunanji gostje bazenskega kompleksa poleg vodne sprostitve še dodatno razvajajo svoje mišice.

RAZNOLIKA GOSTINSKA PONUDBA, NA MENIJU TUDI BIO PREHRANA!

Kot se za zdravilišče spodobi se v Strunjanu trudijo za popolno “preobleko” telesa v bolj zdrav življenski ritem, tako vam je v gostinskem delu na voljo tudi bio prehrana. Predvsem vsa gostinska ponudba temelji na samopostrežbi, tako je gostom omogočena zadovoljitev vseh okusov in najpomembneje raznolikost prehrane.

Tatjana Kuhar, recepcija: “Naša gostinska ponudba res bazira predvsem na samopostrežbi, vse več pa pozornosti posvečamo bio prehrani. Letos smo prevzeli še plažne objekte nedaleč od hotela in tudi tam je na voljo samopostrežna restavracija.”

In kdaj imajo v hotelu največ dela? Tatjana Kuhar ob pogledu na recepcijski del razlaga: “Ob vikendih! Kot vidite je danes sobota in gostje se menjajo, naš hotel je trenutno polno zaseden in dela je res veliko, trudimo pa se vsem ustreči. Predvsem tujim gostom, le-ti vedno bolj pričakujejo da bo hotelsko osebje govorilo v njihovem jeziku in pri nas se trudimo z vsemi komunicirati v njihovem domačem jeziku.”

Kot pravi Majda Skočaj, vodja hotela, v Zdravilišču Strunjan vedno sije sonce, tudi takrat, ko pada dež, stopiti je potrebno samo do recepcije.

VEDNO PESTRA ANIMACIJA, ŠPORTNE AKTIVNOSTI IN SPREHAJALNE POTI

Za vedno pester animacijski program in predvsem za zdravo preživetje časa s sprehodi v naravi, v hotelu Svoboda skrbi Janez Kolarič, vodja animacije in avtor osmih peš poti iz Strunjana v okoliška obalna mesta.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Janez Kolarič, vodja animacije in avtor peš poti: “Gostje, ki prihajajo k nam se zelo radi udeležujejo vseh aktivnosti, ki jim jih pripravimo in še posebej radi izkoriščajo zemljevid za peš poti iz Strunjana v okoliška obalna mesta. To je nekakšna aktivna sprostitev za vse stare in mlade, sprehajanje pa seveda pride v poštev v vseh letnih časih, predvsem zimski in spomladanski sprehodi so bolj priljubljeni.
Seveda sprehajalne poti ni vse kar ponujamo pod aktivno sprostitvijo, za naše obiskovalce organiziramo tudi izlete po celi slovenski Istri, tja kamor gostje sicer sami nebi zašli. Vodimo jih npr. v vasi Trkavče, Lopar, Hrastvoje in kot sami kasneje priznavajo, ni le kozarec vina in feta pršuta tisto kar jim obogati izlet. Najbolj jim izlete obogatijo prav prijetna medsebojna druženja in to, da na prijeten način spoznavajo skrite kotičke slovenske obale.”

V okolici hotela Svoboda se nahajajo tudi teniška igrišča pa mini golf in odbojka na mivki, balinanje ter še veliko več, s čimer lahko aktivno preživite dopust v obalnem Zdravilišču Strunjan!

SPREHAJALNE POTI

Zdravilišče Strunjan je s pomočjo Janeza Kolariča uredilo edinstvene, kar osem jih je in skupaj štejejo 80 km, primerno označene sprehajalne poti in izdelalo tudi zemljevid s katerim se lahko gostje podajo na sprehod okoli in rahlo v notranjost slovenske obale.
Na voljo so poti za manj in bolj zahtevne sprehajalce, na peš pot se lahko podate od Strunjana do Portoroža, Pirana, Izole, Jagodja, na Kavarije, v Lucijo, na Šared ali na Beli Križ. Poti so dolge od 3,5 km (50 min) pa vse do 12 km (120 min).

VEDNO NOVE VIZIJE, NAČRTI, INVESTICIJE…

Zdravilišče Strunjan se z leti vedno znova spreminja, dopolnjuje, vanj se investira da bo gostom ponovni obisk vedno bolj prijeten…

Mirana Gasparija loči le slabe 4 leta do dobrih dveh desetletij vodenja Krkinih zdravilišč Strunjan in prav on nam na poseben način razlaga, kako prijetno je videti stalne goste, ki že ob svojem odhodu napovejo ponoven obisk.

Miran Gaspari, direktor Zdravilišča Strunjan: “Z veseljem opažamo koliko gostov se vedno znova rado vrača v našo hišo, da že ob odhodu napovejo ponoven prihod je za nas potrditev o dobrem delu. Prav gostje, ki pa se k nam vedno znova vračajo pa so tisti, ki opažajo kaj se iz leta v leto pri nas spreminja, dopolnjuje. Zato se trudimo, da ne le tistim, ki pri nas gostujejo prvič, temveč tudi tistim ki redno prihajajo, odkrivamo novitete, nadgrajujemo naše programe itd.”
Načrti kot nam je zaupal direktor Miran Gaspari, so že v glavah vodstva Zdravilišč Strunjan. Hotel Svoboda, katerega so prenovili približno 7 let nazaj, s svojo prijetno opremljeno in svetlo notranjostjo daje občutek domačnosti. Na tem se trudijo delati še naprej, tudi v drugih hotelskih objektih Krkinih zdravilišč. V prihodnosti denimo že načrtujejo popolno prenovo hotela Laguna, s katerim naj bi pridobili še več posteljnih kapacitet.

Ekipa Dobro Jutro, Slovenija


Sledite nam


RSS Ustavi se!