fbpx

Izolacija velikonočnih otokov ni le romantična

Novice

Turiste, ki prihajajo na Velikonočne otoke, prevzame predvsem skrivnost, kako so ljudje prvič prišli na ta, danes najbolj oddaljen naseljen otok na svetu, razvili kulturo in postavili slavne ogromne figure iz vulkanskih skal. Vendar pa danes življenje na otoku ni le romantično. Za približno 10.000 prebivalcev je na voljo namreč le minimalna medicinska oskrba (trije […]

Turiste, ki prihajajo na Velikonočne otoke, prevzame predvsem skrivnost, kako so ljudje prvič prišli na ta, danes najbolj oddaljen naseljen otok na svetu, razvili kulturo in postavili slavne ogromne figure iz vulkanskih skal.

Vendar pa danes življenje na otoku ni le romantično. Za približno 10.000 prebivalcev je na voljo namreč le minimalna medicinska oskrba (trije zdravniki in en zobozdravnik ter nobene bolnišnice), slaba izobrazba, slabi prevozi na celino (dva, v sezoni trije poleti na teden), težave z odstranjevanjem smeti pa so vsakdanji problem. Otok, ki mu domačini sicer rečejo Rapa Nui, ne prenese take populacije in je za mnoge postal sinonim za ekološko katastrofo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!