fbpx

Velika Britanija poskuša omejiti zdravstveni turizem

Novice

Britanska vlada namerava sprejeti nove ukrepe, ki bi omejili t. i. zdravstveni turizem. Tujci namreč velikokrat izkoristijo britanski sistem javnega zdravstva, ki zahteva zdravljenje vsakega, ki pride v bolnišnico ne glede na bolezen. Številnim tujcem je namreč to znano in pridejo v Veliko Britanijo kot turisti ali na poslovno potovanje, nenadoma pa zbolijo za boleznijo, […]

Britanska vlada namerava sprejeti nove ukrepe, ki bi omejili t. i. zdravstveni turizem. Tujci namreč velikokrat izkoristijo britanski sistem javnega zdravstva, ki zahteva zdravljenje vsakega, ki pride v bolnišnico ne glede na bolezen.

Številnim tujcem je namreč to znano in pridejo v Veliko Britanijo kot turisti ali na poslovno potovanje, nenadoma pa zbolijo za boleznijo, ki zahteva zapleteno in dolgotrajno zdravljenje. Take zlorabe naj bi Veliko Britanijo menda stale več kot 200 milijonov funtov na leto. Odslej naj bi bile omenjene usluge na voljo le tistim s stalnim prebivališčem v Veliki Britaniji, tujcem pa bodo nudili brezplačno pomoč samo pri nujnih primerih in infekcijskih boleznih.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!