fbpx

Ayurveda – znanost o zdravem, dolgem in srečnem življenju

Novice

V sanskrtu pomeni beseda AYURVEDA” vedo o dolgem življenju. Po ayurvedi je človek zdrav, ko je v sozvočju s samim seboj ter z ljudmi in okoljem, ki ga obdajajo. Danes je Ayurveda v Indiji in Sri Lanki priznana kot uradna medicina, ki jo poučujejo na univerzah. Po svetu in zdaj tudi pri nas pa so […]

V sanskrtu pomeni beseda AYURVEDA” vedo o dolgem življenju. Po ayurvedi je človek zdrav, ko je v sozvočju s samim seboj ter z ljudmi in okoljem, ki ga obdajajo.

Danes je Ayurveda v Indiji in Sri Lanki priznana kot uradna medicina, ki jo poučujejo na univerzah. Po svetu in zdaj tudi pri nas pa so vse bolj priljubljene masaže s toplimi olji, ki so del Pancha karme (očiščenja), z namenom ohranjanja zdravja in preventive. V zdravilišču Radenci ponujajo pestro izbiro ayurvedskih masaž. Naj opišemo samo tri:

  • ABHYANGA – masaža celotnega telesa s posebnimi olji, ki jih pripravi terapevt za vsakega gosta posebej (pri “sinhrona abhyanga” pa vas masirata celo dva terapevta!).
  • MUKABHYANGA – kozmetična masaža obraza in dekolteja, s pomočjo čiščenja in nege z naravnimi preparati poskrbi za voljno in sijočo kožo.
  • SHIRODARA – pri tej masaži je posebnost oljni curek, ki teče v center našega zaznavnega doživljanja, med obrvmi in sprošča napetosti v glavi in po celem telesu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!