fbpx

Jesenska Štajerska pustolovščina za celo družino

Dogodki, Mesta, Štajerska

Se tudi vas loteva jesenska utrujenost? Prvo veselje in obilico energije ob začetku novega šolskega leta lahko kaj hitro zamenja jesenska otožnost. Še posebno, ker z novim urnikom pride tudi nov ritem in je vedno težje najti čas tako zase kot za celotno družino.

Najboljši način, da se celotna družina skupaj poveže in poveseli, je seveda izlet. A kaj, ko je tako težko najti kraj, kjer se dogaja nekaj, kar bo vsem zanimivo in bo hkrati tudi enostavno dostopen. Zato vam predlagamo, da se v naslednjih dneh odpravite na Štajersko, saj smo našli kar nekaj prireditev, ki jih ne smete zamuditi, pa naj ste sami, z družino, aktivni ali pa bolj ležerni. In da vam ne bo treba skrbeti za prevoz, se na vse lokacije lahko odpravite kar z vlakom.

Pripravljeni, na startu …

Ste vi in vaši najdražji veliki ljubitelj rekreacije? Vam tek predstavlja aktivnost, brez katere ne morete živeti? Potem je 4. tek pod Pohorjem popoln za vas.

Rezervirajte si čas to nedeljo, 13. septembra in se pomerite v teku na 10 km. Če so tudi vaši najmlajši navdušeni tekači, pa se lahko udeležijo otroškega teka na 6,5 km.

Vlak vas bo zapeljal naravnost v Hoče, kjer tek poteka. Tako se boste izognili gneči, pa še ne bo vam treba voziti, ko boste po tekmi prijetno utrujeni.

Romantika v dvoje

Ali s svojim partnerjem potrebujete kak dan samo zase? Skočite na vlak in se z boljšo polovico zapeljite v Maribor, kjer med 17. in 20. septembrom poteka Festival Stare trte.

Na festivalu, kjer se boste lahko poklonili več kot 450 let stari trti, boste uživali tako v lepotah mesta Maribor, kot tudi razvajali svoje brbončice. Velik del festivala je namenjenega predstavitvi najboljših vinarjev tako s Štajerske kot drugih delov Slovenije. Prav tako boste v okviru festivala lahko obiskali Mariborsko kulinarično pot, mesto pa bo tudi polno stojnic, kjer se vam bodo predstavili najboljši lokalni pridelovalci hrane.

Slovenske železnice ponujajo svojim potnikom tudi več različnih popustov, da bo vaš izlet kar se da brezskrben. Ne le, da vam ne bo treba šteti kozarcev odličnega vina, ki ga boste zagotovo želeli preizkusiti, če greste do Maribora z vlakom vam ne bo treba skrbeti, če boste uspeli najti parkirišče čim bolj v centru mesta.

Družinska čarobnost za male in velike

Konec septembra, bo v Velenju čarobno. Za to bo poskrbel že kar 31. Mini Pikin festival. Zato se med 26. in 27. septembrom z družino z vlakom odpravite v Velenje in uživajte v dnevu zabave za vse starosti.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Zaradi epidemije bo letošnji Pikin festival potekal v manjši različici, a to naj vas in vaše družine ne ustavi. Pričakale vas bodo namreč najrazličnejše predstave, od lutkovnih, igranih, plesnih pa vse do čarovniških. Prav tako bodo po celem mestu potekale Pikine razstave in druge obfestivalske aktivnosti.

Če se boste na katerega od festivalov odpravili čez vikend, si lahko izberete karte Turist vikend, kjer imate kar 30% popusta na povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih. Če se pa vas bo zbrala večja skupina, lahko izkoristite kar 50% popusta na skupine 6 oseb ali več. Bi si radi ogledali več mest v okolici in iz dnevnega izleta naredili mini dopust? Vzemite IZLETko, vstopnico za 15€ s katero lahko 5 dni (med sobotami, nedeljami in prazniki) neomejeno potovali. Popustov bodo vesele tudi družine, saj Slovenske železnice ponujajo družinske popuste, kjer imajo otroci starejši od 12 let do 40, do 50 odstotkov popusta pa imajo otroci od 6. do 12. leta. Prav tako otroci do 6. leta starosti v spremstvu odraslega potujejo brezplačno.


Sledite nam


RSS Ustavi se!