fbpx

Jure Marolt: Sreča tudi ne pride sama od sebe

Pogovori

Če na katerikoli dan v letu pridem do spoznanja, da nekaj naredim ali spremenim, se tega takoj lotim, deli z nami svoj nasvet Jure Marolt.

Jure Marolt, novinar in avtor bloga Ljubki Nesmisel je delil z nami kratke, a sporočilne odgovore.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu?

Iz otroštva Miklavž. Štumfi in mandarine, grožnja s palico in vse, kar pride zraven. Parkljev sem se kar malo bal. Kasneje pa sem vzljubil vse, kar osmišlja ta dan. Predvsem pričakovanja na Miklavžev večer.

Imate radi presenečenja?

Nisem najbolj navdušen nad njim, ker se pogosto zgodi, da ne vem, kako bi odreagiral v taki situaciji.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Raje obdarujem. Naj se drugi »matrajo« s primerno reakcijo. Najraje obdarujem otroke, ker so skoraj vsega iskreno veseli.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Rojstni dan. Ker ga imam avgusta, ko je še prijetno toplo, imamo vedno zabavo, na katero povabim prijatelje, ki jih čez leto premalo vidim. Pivo ali dve in nešteto zanimivih zgodb.

Kako ponavadi izročite darilo?

Vedno sem rad kaj napisal. Kar je malo problem, ker imam res grdo pisavo, ampak v takih primerih trud tudi šteje. Se pa potrudim, da vedno napišem kaj izvirnega.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Predvsem bi si želel, da bi čim več ljudi prevzelo odgovornost za svoja dejanja in odločitve. Niso vsega drugi krivi. Sreča tudi ne pride sama od sebe, ampak jo moraš izzvati.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Trenutno sem kar zadovoljen s tem, kar že imam.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ne vidim smisla v tem. Če na katerikoli dan v letu pridem do spoznanja, da nekaj naredim ali spremenim, se tega takoj lotim. Trudim se učiti na preteklih napakah in to je to.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

To razumem predvsem tako, da spoštujemo eden drugega. To je največje darilo, ki ga lahko podarimo. Da smo vsi isti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]