fbpx

Počitnice na Blatnem jezeru

Potovanja

Jezero je primerno za obisk skozi celo leto.

Blatno jezero je največje jezero v srednji Evropi in je za Budimpešto druga najbolj obiskana turistična točka na Madžarskem. Obdajajo ga številne kolesarske poti, toplice in prave madžarske čarde.

Od zahoda do vzhoda se jezero razteza na dolgih 77 kilometrih. V svojem najširšem delu je široko 15 kilometrov in v najožjem štiri. Medtem ko je severna stran redkeje poseljena, je južna priljubljena tako med domačimi kot tujimi obiskovalci. Ponuja obilico možnosti za rekreativne dejavnosti kot so plavanje, jadranje, ribarjenje, kolesarjenje in jahanje konjev.

# Največje mesto Keszthely

Keszthely je največje meste ob Blatnem jezeru, ki leži na njegovi severozahodni obali in ima približno 20.000 prebivalcev. Poseljeno je že od časa starih Rimljanov, danes pa velja za ekonomsko in kulturno središče v regiji. Ima lepo urejeno kopališče s pomolom in tobogani.

# Pozimi v Heviz

Pozimi, ko je temperatura prenizka za kopanje v jezeru, so v okolici Keszthelya priljubljeni termalni vrelci z velikim termalnim jezerom v Hevizu. V njem je več hotelov, penzionov in široka ponudba zdravstvenih storitev, kamor se lahko odpravite na počitnice.

kimi: “Ja meni je pa všeč na Balatonu. Še posebej Balatonfured. Mi vzamemo “zimmer frei”. Kopat se pa gremo na javno plažo, ki jo je treba nekaj malega plačat, je pa lepo urejena. Imaš bar, fast food (vse po normalnih cenah), otroška igrala, na enem delu mivko, na drugem pa travo in naravno senco. Voda je pa normalno da kalna, ker po tleh ni kamenja ampak mivka pomešana z muljem. Se pa zna zgoditi proti koncu sezone, če je ful sušno poletje, da izgleda vse blatno, ker je pomankanje vode v jezeru in se voda zniža.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!