fbpx

Kako sem potovanja spremenil v dobičkonosen posel

Nasveti, Potovanja

Ste eden tistih, ki vas v nedeljo popoldan zaboli glava, ko pomislite, da boste morali iti naslednji dan v službo? Ali pa ste mogoče eden tistih, ki imate svoje delo tako zelo radi, da ga opravljate še med vikendom in komaj čakate ponedeljek, da boste lahko šli v službo? Sam imam to srečo, da mi […]

Ste eden tistih, ki vas v nedeljo popoldan zaboli glava, ko pomislite, da boste morali iti naslednji dan v službo? Ali pa ste mogoče eden tistih, ki imate svoje delo tako zelo radi, da ga opravljate še med vikendom in komaj čakate ponedeljek, da boste lahko šli v službo?

Sam imam to srečo, da mi je delo, ki ga delam v službi, neke vrste hobi, ki ga opravljam z velikim veseljem, strastjo,.. Poleg službe imam še en hobi, to so potovanja.

Da mi potovanja ne bi bila samo strošek in izguba časa*, sem dolgo časa razmišljal, kako bi lahko s potovanji tudi kaj zaslužil. Razmišljal sem, da bi napisal knjigo o svojih potovanjih. Žal za to ni bilo nikoli časa. Oziroma bom po pravici povedal – to, da nisem imel časa, je samo slab izgovor.

Pred približno letom in pol pa sem prišel na idejo, da bi napisal spletni turistični vodič za otok Krk. Ker imamo v podjetju, kjer sem solastnik, že okoli 7 let v lasti turistični portal Apartmaji Direkt, sem vedel, da bi bili lastniki apartmajev pripravljeni za to, da bi se njihov apartma pojavil na taki spletni strani, dobro plačati.

optimizacija-spletnih-strani

S projektom Otok Krk sem začel septembra 2014. V tem letu sem bil na Krku približno en mesec in pol. V letu 2014 so se na spletno stran www.otok-krk.si dajale osnovne informacije o otoku Krk in o znamenitostih, ki si jih je vredno pogledati na otoku Krk.

Delo sem nadaljeval maja 2015, ko sem se za sodelovanje začel dogovarjati z lastniki apartmajev. Odziv je bil zelo dober.

Spletna stran je bila pravi hit. V mesecu juniju je imela več kot 50.000 obiskov.

V letu 2015 sem bil na otoku Krk dober mesec. Čeprav sem delal, bi temu težko rekel delo, saj sem se imel super. Raziskoval sem otok Krk, obiskoval lastnike apartmajev, kjer sem bil vedno lepo sprejet.

Poleg tega, da sem bil na enomesečnem ‘dopustu’ skoraj brezplačno, sem zraven še solidno zaslužil. Glede na delo, ki sem ga vložil v ta projekt, bi lahko rekel, da sem zaslužil zelo dobro. Zelo dobri so tudi obeti za prihodnost. Pričakujem, da bom letos prihodke vsaj podvojil. Obeti so odlični. Spletna stran je že v mesecu januarju beležila obiske tudi večje od tri tisoč obiskovalcev na dan.

jahorina

Kako začeti tak projekt?

Tak ali podoben projekt lahko začne skoraj vsak z minimalnim (par 100 evrov) denarnem vložkom. Zelo zaželeno je, da se oseba, ki se loti takega projekta vsaj malo spozna na SEO.

SEO je kratica za search engine optimization, kar bi v slovenščini pomenilo optimizacija spletnih strani.

Če imamo znanjem iz področja optimizacije spletnih strani, to pomeni, da lahko svojo spletno stran pripeljemo na top pozicije v Googlu. Če v Google vpišete besedo Krk ali otok Krk, se bo naša spletna stran pojavila na prvem mestu, kar pomeni veliko obiska. Veliko obiska pa pomeni več zaslužka.

Na spletni strani www.optimizacijaspletnihstrani.si najdete veliko koristnih informacij na temo optimizacija spletnih stran.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Poleg optimizacije je zelo pomembno, da se spoznate tudi na to, kako promovirati vašo spletno stran na Facebooku. Čeprav mogoče kdo misli, da je to čisto enostavno, temu ni povsem tako.

Če dobro poznate delovanje socialnega omrežja Facebook in poznate nekaj trikov, boste s pomočjo Facebooka lahko na svojo spletno stran mesečno pridobili na deset tisoče obiskovalcev popolnoma brezplačno.

Jahorina.si

Ker mi je že lansko leto s projektom za otok Krk kazalo zelo dobro, sem se odločil, da naredim podobno zadevo še za Jahorino. Jahorina je moderno smučišče v Bosni in Hercegovini, ki leži v neposredni bližini Sarajeva. Moje delo najdete na spletni strani www.jahorina.si.

Načrti za letos

Kot sem že napisal, predvidevam, da bom letos podvojil prihodke s projektom Otok Krk. Glede na to, da se je to pokazalo za zelo dober posel, ki ga tudi zelo rad opravljam, bom letos začel s podobnim projektom za otok Pag.

Prav tako bom začel še podoben projekt. Namreč šel bom na potovanje po hrvaški obali od Savudrije na severu pa vse do Prevlake na jugu. Vmes bom obiskal še kakšen otok. Za ta projekt bom odprl posebno spletno stran, na kateri bom opisoval vse znamenitosti, ki si jih bom ogledal. Prav tako bom na strani reklamiral apartmaje in hotele za kar bom bom dobil plačano.

Ta projekt bo del večjega projekta, ki se imenuje 20.000 kilometrov z avtom po Evropi. Posebnost tega projekta je to, da ponujam možnost, da se mi kdo pridruži in z mano potuje brezplačno. Več o tem si lahko preberete na http://www.tomazgorec.si/brezplacno-potovanje.

Komaj čakam pomlad, da začnem z vsemi temi zanimivimi projekti.

* Potovanja nikakor niso izguba časa. Na potovanjih se veliko naučimo, razširijo se nam obzorja, spoznamo nove ljudi in tudi kakšna poslovna priložnost se pojavi. Imamo pa kdaj ljudje slab občutek, če gremo za en mesec na potovanje in vemo, da nič ne delamo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!