fbpx

Krf – najsevernejši Jonski otok

Mesta, Potovanja

Krf je najsevernejši iz skupine Jonskih otokov v Grčiji.

Krf je najsevernejši iz skupine Jonskih otokov v Grčiji. Obdaja ga Adriatik in leži vzhodno od Italije in južno od Albanije. Teren otoka je razgiban, tako da na širšem severu najdemo gore, na ožjem jugu pa peščene plaže. Zaradi bujne vegetacije so domačini otok poimenovali ‘Zeleni otok’. S svojo naravo, morjem in prijetno mediteransko klimo je primeren za obisk čez celo leto.

Mesto Krf je z letališčem in pristaniščem največje in najpomembnejše mesto na otoku. Zaradi treh trdnjav, ga imenujejo tudi ‘Mesto trdnjav’.

Med Staro trdnjavo, ki nudi izjemen razgled na mesto, in starim mestnim jedrom, ki je pod Unescovo zaščito, se nahajata ogromno sprehajališče in park, ki sta bila zgrajena po Napoleonovem naročilu in po mnenju nekaterih velja za najlepše sprehajališče v Grčiji. Stara trdnjava, sprehajališče in Kraljeva palača predstavljajo zaključeno celoto. Zraven je dvorec, v katerem je urejen muzej azijske umetnosti.

Zaradi vlažnega ozračja je na otoku dobro razvito kmetijstvo, vzgajajo predvsem oljke in agrume ter se ukvarjajo z obrtjo s keramike in usnja. Danes največji vir zaslužka predstavlja turizem.

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay

Vsebino omogoča Kompas


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.