fbpx

Krf – najsevernejši Jonski otok

Mesta, Potovanja

Krf je najsevernejši iz skupine Jonskih otokov v Grčiji.

Krf je najsevernejši iz skupine Jonskih otokov v Grčiji. Obdaja ga Adriatik in leži vzhodno od Italije in južno od Albanije. Teren otoka je razgiban, tako da na širšem severu najdemo gore, na ožjem jugu pa peščene plaže. Zaradi bujne vegetacije so domačini otok poimenovali ‘Zeleni otok’. S svojo naravo, morjem in prijetno mediteransko klimo je primeren za obisk čez celo leto.

Mesto Krf je z letališčem in pristaniščem največje in najpomembnejše mesto na otoku. Zaradi treh trdnjav, ga imenujejo tudi ‘Mesto trdnjav’.

Med Staro trdnjavo, ki nudi izjemen razgled na mesto, in starim mestnim jedrom, ki je pod Unescovo zaščito, se nahajata ogromno sprehajališče in park, ki sta bila zgrajena po Napoleonovem naročilu in po mnenju nekaterih velja za najlepše sprehajališče v Grčiji. Stara trdnjava, sprehajališče in Kraljeva palača predstavljajo zaključeno celoto. Zraven je dvorec, v katerem je urejen muzej azijske umetnosti.

Zaradi vlažnega ozračja je na otoku dobro razvito kmetijstvo, vzgajajo predvsem oljke in agrume ter se ukvarjajo z obrtjo s keramike in usnja. Danes največji vir zaslužka predstavlja turizem.

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay

Vsebino omogoča Kompas

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!