fbpx

Karneval v Kölnu

Novice

Pustni karneval v Kölnu je eden izmed najslavnejših karnevalov v Evropi. Veselo in pisano ljudsko praznovanje, ki so ga meščani poimenovali »peti letni čas«, dovoljuje vsem, da se vsaj enkrat norčujejo iz sveta in predvsem iz samega sebe. V času od silvestrovega do pepelnicne srede poteka več kot petsto karnevalskih srečanj, povork in plesnih prireditev. […]

Pustni karneval v Kölnu je eden izmed najslavnejših karnevalov v Evropi. Veselo in pisano ljudsko praznovanje, ki so ga meščani poimenovali »peti letni čas«, dovoljuje vsem, da se vsaj enkrat norčujejo iz sveta in predvsem iz samega sebe. V času od silvestrovega do pepelnicne srede poteka več kot petsto karnevalskih srečanj, povork in plesnih prireditev.

Pustni karneval v Kölnu je star skoraj toliko kot zgodovina mesta, a takšnega, kot je danes, organizirajo skoraj 180 let. Karneval doseže svoj višek na povorki na pustni ponedeljek, 27. februar2006, ko več milijonov pustnih navdušencev spremlja zmagoslavno vožnjo princa in njegovih spremljevalcev. Številna okrašena vozila, velike figure, pihalni orkestri, številni konji in pisane maske večine udeležencev naredijo pravo karnevalsko vzdušje. Sicer pa je v času pusta celo mesto na nogah in odvija se veliko pustnih prireditev in zabav.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!