fbpx

Kdo lahko zaščiti kitajski zid?

Novice

Kitajske oblasti so sporočile, da so oblikovale skupino predanih zaščitnikov Velikega zidu, da bi veličastno obzidje zaščitili pred turisti, avanturisti in rejverji. To so namreč skupine, ki menda povzročijo največ škode na Velikem zidu, predvsem z odnašanjem delov zidu za spomin, pisanjem po njem, plezanjem na nezaščitene dele, ki niso odprti za javnost, ali prirejanjem […]

Kitajske oblasti so sporočile, da so oblikovale skupino predanih zaščitnikov Velikega zidu, da bi veličastno obzidje zaščitili pred turisti, avanturisti in rejverji. To so namreč skupine, ki menda povzročijo največ škode na Velikem zidu, predvsem z odnašanjem delov zidu za spomin, pisanjem po njem, plezanjem na nezaščitene dele, ki niso odprti za javnost, ali prirejanjem rejverskih zabav ob zidu.

Gre predvsem za nekaj kilometrov zidu, ki je najbliže Pekingu, in sicer pri Badalingu. Ta del letno obišče približno deset milijonov obiskovalcev, dobro ohranjena pa je menda samo še petina. Zaščitniki so menda prebivalci bližnjih vasi,ki naj bi bili po mnenju oblasti najboljši za to nalogo. Nihče pa ne omenja, da so ravno oni tudi eni od uničevalcev zidu, saj pogosto uporabljajo njegove dele kot gradbeni material za svoje domove, tistim, ki hočejo plezati na nezaščitene dele, pa prodajajo usluge za uporabo lestev.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!