fbpx

Kdo lahko zaščiti kitajski zid?

Novice

Kitajske oblasti so sporočile, da so oblikovale skupino predanih zaščitnikov Velikega zidu, da bi veličastno obzidje zaščitili pred turisti, avanturisti in rejverji. To so namreč skupine, ki menda povzročijo največ škode na Velikem zidu, predvsem z odnašanjem delov zidu za spomin, pisanjem po njem, plezanjem na nezaščitene dele, ki niso odprti za javnost, ali prirejanjem […]

Kitajske oblasti so sporočile, da so oblikovale skupino predanih zaščitnikov Velikega zidu, da bi veličastno obzidje zaščitili pred turisti, avanturisti in rejverji. To so namreč skupine, ki menda povzročijo največ škode na Velikem zidu, predvsem z odnašanjem delov zidu za spomin, pisanjem po njem, plezanjem na nezaščitene dele, ki niso odprti za javnost, ali prirejanjem rejverskih zabav ob zidu.

Gre predvsem za nekaj kilometrov zidu, ki je najbliže Pekingu, in sicer pri Badalingu. Ta del letno obišče približno deset milijonov obiskovalcev, dobro ohranjena pa je menda samo še petina. Zaščitniki so menda prebivalci bližnjih vasi,ki naj bi bili po mnenju oblasti najboljši za to nalogo. Nihče pa ne omenja, da so ravno oni tudi eni od uničevalcev zidu, saj pogosto uporabljajo njegove dele kot gradbeni material za svoje domove, tistim, ki hočejo plezati na nezaščitene dele, pa prodajajo usluge za uporabo lestev.

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!