fbpx

Varnost na tajskem otoku

Novice

Medtem so si po umoru in posilstvu angleške turistke na Ko Samuiju tajske oblasti močno prizadevajo ohraniti ugled varne države za turiste, je na dan prišlo novo pričevanje. Britanska najstnica je za časopis The Mail povedala, da so na istem otoku tudi njo posilili in da se je odrekla anonimnosti, ki ji je zagotovljena kot […]

Medtem so si po umoru in posilstvu angleške turistke na Ko Samuiju tajske oblasti močno prizadevajo ohraniti ugled varne države za turiste, je na dan prišlo novo pričevanje.

Britanska najstnica je za časopis The Mail povedala, da so na istem otoku tudi njo posilili in da se je odrekla anonimnosti, ki ji je zagotovljena kot žrtvi posilstva, da bi druge opozorila na nevarnost. 18 letno Corrie Anne Holt so menda v nekem baru omamili in jo odvlekli ven pred očmi dveh policistov, ki nista nič ukrenila. Holtova obtožuje tajsko policijo in oblasti, da jih bolj skrbi ugled kot pa varnost turistov.

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!