fbpx

Kitajska: Shanghai, Waitan, Provinca Henan –Luoyang, Provinca Shaanxi Xi’an, Provinca Sichuan – Che

Novice

ShanghaiNe smete zamuditi predstave kitajskih akrobatov. Vredni ogleda so tudi Vrtovi in bazar Yu. WaitanNajslavnejša kitajska zbirka evropske arhitekture, ki se razprostira ob reki Huangpu. Za Evropejce je bila Waitan Shanghaijski Wall Street. Skratka, mesto, kjer nimaš občutka, da si na Kitajskem. Seveda, če bi izbrisali vse kitajske turiste in berače. Provinca Henan –LuoyangGlavna atrakcija […]

Shanghai
Ne smete zamuditi predstave kitajskih akrobatov. Vredni ogleda so tudi Vrtovi in bazar Yu.

Waitan
Najslavnejša kitajska zbirka evropske arhitekture, ki se razprostira ob reki Huangpu. Za Evropejce je bila Waitan Shanghaijski Wall Street. Skratka, mesto, kjer nimaš občutka, da si na Kitajskem. Seveda, če bi izbrisali vse kitajske turiste in berače.

Provinca Henan –Luoyang
Glavna atrakcija so Jame Zmajevih Vrat. V obdobju 200 let je bilo vklesanih in izklesanih več kot 100.000 podob oziroma kipov Bud ter njihovih učencev. Te jame predstavljajo vrhunec Budistične jamske umetnosti.

Provinca Shaanxi  Xi’an
Tukaj najdemo odlično hrano ter zanimivo mešanico islamske in kitajske kulture. Je eno izmed redkih mest, kjer še vedno stoji Staro mestno obzidje. Visoko je 12 metrov ter obkroža Xi’ansko središče v obsegu 14 kilometrov. Vokolici Xi’ana so najbolj znani Vojščaki iz Terracotte; gre za okoli 6000 vojščakov, narejenih v naravni velikosti, niti dva obraza vojščakov pa si nista enaka. Zelo zanimive so Prodajalke perutnine v Muslimanski četrti. Gre za eno zanimivejših in predvsem zelo pisanih četrti v Xi’anu. Odličen kraj za nakup spominkov.

Provinca Sichuan – Chengdu
Največji in najbolje ohranjen budistični tempelj v Chengduju je Tempeljboga modrosti. V okrilju templja se nahaja tudi ogromna čajnica na prostem, kjer lahko sediš ure in ure ob skodelici čaja in opazuješ ostale goste, ki se ponavadi kratkočasijo z družabnimi igrami ali pa so pripeljali na svež zrak svoje domače živali (tudi ptiče v kletkah!). Nekaj kilometrov iz mesta je Raziskovalni center za velike pande. Zelo lepo je urejen in pande imajo ogromno prostora. Najlepše jih je opazovati med hranjenjem.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!