fbpx

Kje se bomo letos kopali? Zdravilišče Strunjan

Novice

Zdravilišče Strunjan leži v zatišni zalivski legi v krajinskem parku sredi submediteranskega zelenja, kjer soznotraj neokrnjene narave svoje zavetje našle starodavne soline, neme poročevalke tradicionalnega načina življenja. Ponudba zdravilišča Strunjan temelji na blagodejni moči narave – morski vodi, morski klimi, ki se ponaša z več kot dva tisoč urami sončnih žarkov in sila majhnimi temperaturnimi […]

Zdravilišče Strunjan leži v zatišni zalivski legi v krajinskem parku sredi submediteranskega zelenja, kjer so
znotraj neokrnjene narave svoje zavetje našle starodavne soline, neme poročevalke tradicionalnega načina življenja. Ponudba zdravilišča Strunjan temelji na blagodejni moči narave – morski vodi, morski klimi, ki se ponaša z več kot dva tisoč urami sončnih žarkov in sila majhnimi temperaturnimi nihanji med letom ter solinskemu blatu.

Vsi prej našteti darovi narave se s pridom uporabljajo pri zdravljenju pljučnih bolezni, bolezni in poškodb gibalnega aparata (revmatska obolenja in stanja po operacijah in poškodbah) in osteoporoze. Gostom, ki so prišli v Strunjan preizkušati svoje plavalne vrline, sta na voljo notranji in zunanji bazen z ogrevano morsko vodo, ki dosega 32°C ter manjši otroški bazen. V poletnih mesecih lahko gostje lovijo sončne žarke na hotelski plaži, pozimi pa si nabirajo ten v solariju. Za tiste, ki se kaj hitro naveličajo plavanja v bazenih, pa so v bazenskem kompleksu na voljo tako savne, kot tudi številne terapije (talasoterapija, zeliščne in biserne kopeli, kineziterapija, fango …). Pa čeprav velja morje za večino ljudi za letoviški kraj, kamor zaidejo zgolj poleti, pa lahko v lepotah, ki jih nudi zdravilišče Strunjan, uživate vse leto, in zagotovo bo prav vsakdo našel nekaj zase: zdravje, mir, zabavo ali počitek – stvari torej, na katere zaradi tempa sodobnega življenja vse prepogosto pozabljamo.

Dodatne informacije pa so vam na voljo na: www.krka-zdravilisca.si/si/strunjan oziroma na telefonski številki: 05 67 64 100
Vstopnina: Celodnevna vstopnina za bazene znaša med tednom za odrasle 2200 SIT in za otroke 1550 SIT.
Če si boste za nameček privoščili še kak posladek iz ponudbe, kot je na primer Zen Shiatzu masaža, pa boste za šestdeset minut sprostitve plačali 9200 SIT.

Fotografije: Arhivi zdravilišč

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!