fbpx

Kje se bomo letos kopali? Terme Snovik

Novice

V izteku ene od stranskih dolin Tuhinjske doline, v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, najdemo še v neokrnjenem naravnem ekosistemu Terme Snovik. Te, le 9 kilometrov od Kamnika oddaljene terme, veljajo za naše najvišje ležeče in najmlajše terme. Čeprav okoliški prebivalci za lajšanje zdravstvenih tegob in ohranjanje zdravja že več kot 50 let uporabljajo visoko kvalitetno snoviško […]

V izteku ene od stranskih dolin Tuhinjske doline, v naročju Kamniško-Savinjskih Alp, najdemo še v neokrnjenem naravnem ekosistemu Terme Snovik. Te, le 9 kilometrov od Kamnika oddaljene terme, veljajo za naše najvišje ležeče in najmlajše terme.

Čeprav okoliški prebivalci za lajšanje zdravstvenih tegob in ohranjanje zdravja že več kot 50 let uporabljajo visoko kvalitetno snoviško termalno vodo, pa so balneomedicinske raziskave šele v zadnjih letih potrdile visoko kvaliteto in zdravilne učinke slednje, bogate z magnezijem in kalcijem in brez primesi, zaradi katerih bi jo bilo potrebno posebej obdelovati. Možnost za rekreacijo se v termalni rivieri term Snovik ponuja obiskovalcem vseh 365 dni v letu. Tako se lahko obiskovalci vse leto nemoteno predajajo zdravilnim učinkom termalne vode, ki deluje še posebej pomirjajoče proti stresnim napetostim, ima ugoden vpliv na zdravljenje želodčnih težav in pomaga pri okrevanju po poškodbah. Kopalcem se v termah na uslugo postavljajo rekreacijski bazen s temperaturo vode do 31°C, ki poleg standardnega plavanja omogoča tudi plavanje s hudournikom, podvodne masaže ali masaže pod slapovi, pa masažni bazen s temperaturo vode do 36°C in z 32°C najhladnejši otroški bazen. Nov zunanji rekreacijski bazen ima 470 m2 vodne površine, globino vode od enega do 1,35 metra in v svojem drugem delu nekaj vodnih atrakcij (talne zračne gejzirje, vodne topove, penjalne mreže in tobogan ter 22-metrsko drčo). Poleg rekreacijskega bazena se v zunanjem kompleksu nahajata še čofotalnik z globino vode do 0,2 metra, ki je namenjen predvsem malčkom v spremstvu staršev in otroški bazen z vodno globino 0,6 metra, okrog katerega je na peščeni površini predvideno tudi otroško igrišče.
Po celotni dolžini kopališkega kompleksa se nad bazeni razprostirajo terasasto zasnovane travnate plaže.
Med aktivnosti, ki se jim poleg uživanja v termalni vodi lahko predate v Snoviku, pa sodita tudi vodna aerobika in telovadba ter savna center, katerega posebnost je prav gotovo snežni prostor ali frigidarium. V tem prostoru se lahko ohladite s snegom, kar vam zagotovo pospeši bitje srca in delovanje krvnega obtoka. Med drugim se lahko tudi knajpate v sprehajalnih bazenčkih ali pa se odpočijete v aroma kotičku in relaksirate v masažnem salonu.

Dodatne informacije pa so vam na voljo na: www.zarja-kovis.si/snovik/terme oziroma na telefonski številki: 01 830 86 31
Vstopnina: Gostje, ki pridejo v Terme Snovik za ves dan, prejmejo ob nakupu vstopnic tudi kupon, s katerim imajo v restavraciji, katere posebnost so sveže postrvi, 15% popust.
Za tiste, ki najbolj uživate v kostimu Adama in Eve, pa se na terasi nad garderobami nahaja nudistična plaža. Cena celodnevnega kopanja bo odraslega člana družine udarila po žepu za 1900 SIT, vašega najmlajšega družinskega člana pa za 1600 SIT. V primeru, da si boste privoščili petdeset minutno anticelulitno masažo, boste zanjo odšteli 5700 SIT.

Fotografije: Arhivi zdravilišč

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!