fbpx

Kolera v Angoli

Novice

V sredini maja je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sporočila, da so v času od 13. februarja do 16. maja v Angoli zabeležili 35.775 primerov kolere, ki so se v 1298 primerih končali s smrtjo. Enajst od osemnajstih provinc je močno prizadetih, od tega najbolj prav glavno mesto Luanda. Iz glavnega mesta in okolice poročajo o […]

V sredini maja je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sporočila, da so v času od 13. februarja do 16. maja v Angoli zabeležili 35.775 primerov kolere, ki so se v 1298 primerih končali s smrtjo. Enajst od osemnajstih provinc je močno prizadetih, od tega najbolj prav glavno mesto Luanda. Iz glavnega mesta in okolice poročajo o okoli 50 odstotkih vseh primerov. Petina obolelih je v Benguelau in čeprav se je tukaj število obolelih že pričelo občutno zmanjševati, dnevno še vedno registrirajo okoli 600 novo obolelih. Epidemija kolere se širi iz Kwanza Norte dalje proti jugu. V času od 20. aprila do 15. maja so registrirali obolele v okrožjih Angop, Sumbe, Amboim, Kilenda, Conda in Libolo.

Enega večjih problemov v regiji poleg neurejenih sanitarnih pogojev ustvarja tudi onesnažena pitna voda, zaradi česar se je ta infekcijska bolezen v zadnjem času tako razširila. S kolero so se okužili predvsem podhranjeni, že bolehni ljudje, ki imajo slabo zdravniško oskrbo in oslabel imunski sistem. O Koleri pa poročajo tudi z juga Sudana, kjer so zdravstveni organi do 5. maja zabeležili več kot 13.000 obolelih ( med njimi je bilo 500 smrtnih primerov ). Možnost infekcije za potnike je majhna, a vsem svetujejo, da so pozorni predvsem na higieno pri hrani in pitni vodi. Priporočajo jim tudi cepljenje.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!